Rīta Panorāma

"Pazudušas kodā" - jauno mediju mākslinieču izstāde RIXC galerijā

Rīta Panorāma

Daudzveidīga atpūta Ogres Zilajos kalnos

Intervija ar AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētāju Sandi Jansonu

«Sadales tīkls» prognozē: samazinātie tarifi varētu stāties spēkā 1.janvārī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sadales sistēmas operators "Sadales tīkls" turpina darbu pie tarifu izmaiņām, un pašlaik prognozē, ka jaunie samazinātie tarifi varētu stāties spēkā no 1.janvāra, LTV “Rīta panorāmai” atzina uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons.

Uzņēmums kopā ar Ekonomikas ministriju un regulatoru aktīvi strādāja pie tarifu samazināšanas plāna, un tuvākajās dienās Vienotais regulators nāks klajā ar jauno metodoloģiju, pēc kuras aprēķinās jauno tarifu.

“Ejam pēc grafika,” un tas varētu stāties spēkā 1.jaunvarī, sacīja Jansons. 

Viņš atzina, ka samazinātie tarifi nozīmēs arī mazākus ieņēmumus uzņēmumam un mazākas dividendes budžetā, bet tāda bija politiskā izšķiršanās.

Viņš arī stāstīja, ka pašreizējās tendences liecina, ka juridiskajām personām elektrības patēriņš pieaug, savukārt privātajā sektorā patēriņš ir stabils, bet uzņēmums sagaida ilgtermiņā, ka elektroenerģijas patēriņš pieaugs.

KONTEKSTS:

“Sadales tīkls” 10.jūnijā iesniedzis Ekonomikas ministrijai (EM) plānu par iespējamo sadales sistēmas pakalpojumu tarifu attiecināmās daļas samazināšanu par 10%, kas kopējo elektroenerģijas piegādes tarifu samazinātu līdz 8%.

https://eu2.madsone.com/ad/100231565583845000001/9e6404ab7dc552dc/mads.gifEkonomikas ministrijas izveidotā darba grupa meklē risinājumus kopējo sadales un pārvades sistēmas pakalpojumu tarifu samazināšanai par 10%.

Klientu rēķinos sadales sistēmas pakalpojums veido aptuveni vienu trešo daļu izmaksu, un tajās ietilpst gan mātes sabiedrības AS "Latvenergo" sniegtie pakalpojumi, gan - aptuveni 25% apmērā - arī neatkarīgā pārvades operatora AS "Augstsprieguma tīkls" pakalpojuma izmaksas. 

Valdība marta beigās nolēma nevirzīt risinājumus elektroenerģijas OIK atcelšanai no šā gada 31. marta. Šādu iespēju šā gada janvāra pirmajā pusē Saeima uzdeva vērtēt par jomu atbildīgajai Ekonomikas ministrijai (EM). Tā secināja – strauja OIK likvidēšana negatīvi ietekmēs gan Latvijas tautsaimniecību, gan iedzīvotāju maciņus. EM solīja turpināt strādāt pie risinājumiem elektroenerģijas izmaksu samazināšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti