"Sadales tīkls" noslēdzis līgumus ar 17 elektroenerģijas tirgotājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

AS "Sadales tīkls" līdz 1.augustam noslēdzis līgumus ar 17 elektroenerģijas tirgotājiem, informēja uzņēmuma Komunikācijas direktore Renāte Meļķe, norādot, ka uzņēmums veicis visus nepieciešamos priekšdarbus, lai brīdī, kad Latvijā tiks pilnībā atvērts elektroenerģijas tirgus mājsaimniecībām, spētu tehniski nodrošināt sadarbību ar elektroenerģijas tirgotājiem.

Elektroenerģijas tirgus pilnīga atvēršana nozīmē, ka elektroenerģijas tirdzniecības cena Latvijā vairs netiks regulēta un arī mājsaimniecībām būs jāizvēlas savs elektroenerģijas tirgotājs un jāizvērtē sev piemērotākais piedāvājums.

Elektroenerģijas tirgus atvēršana Latvijā tika sākta 2007.gada 1.jūlijā, kad pirmie klienti sāka iegādāties elektroenerģiju brīvā tirgus apstākļos. Šobrīd elektroenerģiju brīvajā tirgū, individuāli izvēloties elektroenerģijas tirgotāju, pērk vairāk nekā 24 tūkstoši klientu, no tiem aptuveni 3000 mājsaimniecības. No tām 200 ir mājsaimniecības, kas nenodarbojas ar ražošanu, bet pārējās nodarbojas ar ražošanu.

Pakāpeniska tirgus paplašināšanās ir ļāvusi AS "Sadales tīkls" veiksmīgi nodrošināt ar elektroenerģijas tirgus atvēršanu saistītos tehniskos procesus: pielāgot uzņēmuma informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmas tirgotāja maiņas nodrošināšanai, izveidot klientu pašapkalpošanās portālu "www.e-st.lv", kurā klienti var nodot elektroenerģijas skaitītāja rādījumus un iegūt aktuālo informāciju.

AS "Sadales tīkls" kā elektroenerģijas piegādātājs ir infrastruktūras (piemēram, vadi, balsti, kabeļi) nodrošinātājs, lai elektroenerģija nonāktu līdz visiem klientiem.

Klienti no tirgus atvēršanas iegūst iespēju izvēlēties sev piemērotāko piedāvājumu, piemēram, piedāvājumu ar zemāko cenu, vai klienta vajadzībām atbilstošāko pakalpojumu.

Ja mājsaimniecība nebūs izvēlējusies tirgotāju brīdī, kad elektroenerģijas tirgus tiks atvērts pilnībā, elektrības piegāde klientam netiks pārtraukta. Elektroenerģiju šajā gadījumā turpinās pārdot līdzšinējais tirgotājs. Informācija par elektroenerģijas tirgotājiem un tirgotāju maiņas procesu pieejama AS "Sadales tīkls" mājaslapā "www.sadalestikls.lv".

AS "Sadales tīkls" nodrošina elektroenerģijas piegādi vairāk nekā vienam miljonam klientu objektu visā Latvijas teritorijā, un elektroenerģijas sadales tīklu kopgarums ir aptuveni 95 000 kilometru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti