«Sadales tīkls» gada beigās varētu prasīt regulatoru palielināt tarifus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas energoapgādes kompānijas "Latvenergo" meitasuzņēmums "Sadales tīkls" gada beigās plāno vērsties Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā ar lūgumu palielināt tīkla pakalpojuma tarifus, trešdien žurnālistiem sacīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Andis Pinkulis.

"Šādu ieceri esam pauduši jau iepriekš, un mūsu domas nav mainījušās. Pagaidām vēl pie regulatora vērsušies neesam, bet gada beigās šads priekšlikums no mums varētu parādīties," teica Pinkulis.

Cik lielu tarifu pieaugumu "Sadales tīkls" varētu prasīt, viņš pašlaik pateikt nevarēja. "Pagaidām grūti pateikt [kāds varētu būt tarifu pieaugums] - mēs skatīsimies, kādas būs mūsu izmaksu pozīcijas nākamajā un aiznākamajā gadā un cik lielas investīcijas būs nepieciešamas mūsu infrastruktūras uzlabošanas projektiem," paskaidroja "Sadales tīkla" valdes priekšsēdētājs.

Savukārt Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce atzīmēja, ka sagaida no "Sadales tīkla" arī aktīvu darbu pie iekšējās uzņēmuma efektivitātes paaugstināšanas.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts iepriekš kritiski izteicies par "Sadales tīkla" plāniem paaugstināt tarifus.

"Ar "Sadales tīkla" vadību mums būs ļoti nopietna diskusija. Jebkurā gadījumā – ja šāds priekšlikums reāli tiks izteikts, pirmkārt, es aicināšu regulatoru ļoti kritiski un atbildīgi izturēties pret šādiem priekšlikumiem. Otrkārt, es gribēšu gūt pilnu izpratni, kā tad šie rekonstrukcijas un attīstības plāni reāli izskatās, kādas efektivitātes rezerves ir izmantotas līdz šim un cik tas viss ir noticis mērķtiecīgi," teica ministrs.

"Sadales tīkls" ir elektroenerģijas sadales sistēmas operators, un tā vienīgais īpašnieks ir valstij piederošā energokompānija "Latvenergo".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti