Rīta Panorāma

Intervija ar Ēriku Kalnmeieru

Rīta Panorāma

Rīgas mākslas telpā norisināsies Latvijas Mākslas akadēmijas modes skate

Intervija ar Sandi Jansonu par elektrības tarifu samazināšanas iespējām

«Sadales tīkla» tarifs varētu samazināties par 10 līdz 20%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

"Sadales tīkla" tarifs varētu samazināties par 10 līdz 20%, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica "Sadales tīkla" valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons.

Viņš stāstīja, ka uzņēmums strādājis, lai samazinātu izdevumus, tādēļ samazinājums varētu atspoguļoties arī tarifos. "Sadales tīkls" ieguldījis digitalizācijā un robotizācijā, kas savukārt ļāvis samazināt darbaroku nepieciešamību. 

"Esam uzsākuši masveida efektivitātes programmu – plānojām uz pusi samazināt mūsu dislokāciju, bāzu skaitu, samazināt ap 800 darba vietu," stāstīja Jansons.

 Uzņēmums jau samazinājis darbinieku skaitu par 500. Tāpat mazāk ir jāmaksā arī par automašīnām.

Jansons uzsvēra, ka "Sadales tīkls" gan nevar samazināt investīciju skaitu, jo nozīmīgi ir nodrošināt, lai elektrības padevē nav pārtraukumu. Pēc uzņēmuma vadītāja teiktā, arī bojājumu skaits tīklā samazināts uz pusi pēdējo sešu septiņu gadu laikā. Tas nozīmē, ka nav vajadzīgs tik daudz resursu, lai tīklu labotu. Piesitis pie koka galda, viņš gan piebilda, ka Latvijā pēdējos gados nav bijušas arī postošas vētras.

Jansons stāstīja, ka turpinās viedo skaitītāju uzstādīšana, un pašlaik vairāk nekā 80% elektroenerģijas tiek sadalīta viedi.

"Sadales tīklam" gan daudz naudas esot jāiegulda tīklā. Uzņēmuma vadītājs skaidroja, ka Latvijā ir garš tīkls ar mazāku noslodzi. Piemēram, Skandināvijā patērē četras reizes vairāk elektrības. "Sadales tīklam" uzturēšanas izmaksas ir vienādas neatkarīgi no elektrības patēriņa. Jansons vēlētos, lai elektrību lietotu vairāk, piemēram, Latvijā ienāktu jauni uzņēmumi.

"Sadales tīklam" par tarifu jāvienojas gan ar Ekonomikas ministriju, gan regulatoru. Tas varētu notikt līdz gada beigām.

Jansons gan atgādināja, ka elektrības cenu veido ne tikai "Sadales tīkla" tarifs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti