«Ryanair» no 1.jūlija plāno atjaunot 40% lidojumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Īrijas zemo cenu aviokompānija „Ryanair” otrdien, 12.maijā, paziņoja, ka no 1.jūlija atjaunos 40% lidojumu, kurus kopš marta otrās puses gandrīz pilnībā nācās pārtraukt koronavīrusa pandēmijas dēļ.

«Ryanair» no 1.jūlija plāno atjaunot 40% lidojumu
00:00 / 03:47
Lejuplādēt

 

 

 

ĪSUMĀ:

  • Marta vidū pandēmijas dēļ „Ryanair” apturēja gandrīz visus lidojumus.
  • “Ryanair” plāno no 1. jūlija atjaunot 40% lidojumu.
  • Pašlaik „Ryanair” starp Lielbritāniju, Īriju un pārējo Eiropu veic 30 reisus dienā.
  • Krīzes dēļ nāksies atlaist 3000 pilotu un stjuartu jeb 15% darbinieku.
  • No 1. jūlija plānots veikt gandrīz 1000 reisu dienā.
  • Aviokompānija plāno atjaunot lidojumus uz 90% galamērķu.
  • Pie šāda grafika atgriezīsies, ja valdības atcels ierobežojumus.
  • Lidmašīnās būs piesardzības pasākumi, bet centīsies pārdot visas vietas katrā reisā.
  • Aviācijas eksperts pauž piesardzību par “Ryanair” plāniem. 

“Ryanair” nav vienīgā aviokompānija, kas ierobežojumu mīkstināšanas dēļ paziņojusi par plāniem sākt atgriezties iepriekšējā ritmā. Tomēr līdz tam vēl tāls ceļš ejams.  

Kopš marta vidus Īrijas zemo cenu aviokompānija „Ryanair” starp Lielbritāniju, Īriju un pārējo Eiropu veic tikai 30 reisus dienā. Koronavīrusa pandēmijas radītās krīzes dēļ nāksies atlaist 3000 pilotu un stjuartu jeb 15% darbinieku.

Tomēr, valdībām pakāpeniski mīkstinot ierobežojumus, „Ryanair” ir viena no tām aviokompānijām, kas paziņojusi par mēģinājumiem atgriezties ierastajā ritmā.

Tā norāda, ka no 1. jūlija atjaunos 40% lidojumu un veiks gandrīz 1000 reisu dienā. Tā plāno veikt lidojumus uz 90% galamērķu.

Dublinā bāzētās aviokompānijas paziņojumā tiek norādīts, ka uzņēmums plāno atgriezties šādā lidojumu grafikā ar nosacījumu, ka tiek atcelti valdības ierobežojumi Eiropas Savienības iekšējiem lidojumiem un lidostās tiek ieviesti efektīvi sabiedrības veselības pasākumi.

Tomēr gaidāmi vairāki piesardzības pasākumi, kas attiecas gan uz lidmašīnas apkalpi, gan pasažieriem.

Piemēram, ja pasažieri vēlēsies izmantot lidmašīnā esošo tualeti, būs jālūdz atļauja.

Skaidras naudas izmantošana ēdiena iegādē būs aizliegta un lidmašīnās pasažieri tiks mudināti ievērot distancēšanos.

„Ryanair” izpilddirektors Maikls Olīrijs pauda lielu pārliecību, ka ar šiem pasākumiem pietiks, lai cilvēki justos droši.

“Maskas būs jāvelk gan lidostā, gan lidmašīnā. Tāpat būs temperatūras pārbaudes. Ja tā būs augstāka par 38 grādiem, personu aicinās doties mājās,” klāstīja Olīrijs.

“Mēs centīsimies pārdot visas vietas katrā reisā. Jo, piemēram, vecākiem jebkurā gadījumā ir jāsēž kopā ar bērniem. Bizness funkcionēs tikai tad, ja varēsim pārdot lielāko daļu vietu  lielākajā daļā reisu.

Mums nav vajadzīga sociālā distancēšanās. Būtībā valdības jau rekomendē, ka vietās, kur tā nav iespējama, ir jāvelk sejas maska.

Tieši tas ir efektīvs līdzeklis pret Covid-19 izplatību, nevis tādi noteikumi kā 14 dienu karantīna, kuru neviens tāpat neievēro,” apgalvoja Olīrijs.

Piesardzību par „Ryanair” plāniem gan pauž aviācijas nozares eksperts Džons Striklands. Sarunā ar Latvijas Radio viņš norādīja – lai gan „Ryanair” ir spējis atkopties no vairākām krīzēm, šoreiz to izdarīt var nebūt tik vienkārši.

„Es „Ryanair” paziņojumu vērtēju ļoti piesardzīgi. Esmu liels viņu apbrīnotājs, viņi ir pieradījuši spēju veiksmīgi atgriezt pasažierus pat pēc 11. septembra teroraktiem. Tomēr vēl ir ļoti daudz sarežģījumu, sākot no robežu atvēršanas, līdz pasažieru piesaistei. Runa ir par cilvēku psiholoģisko komfortu ceļot. Cilvēki, īpaši ģimenes ar maziem bērniem, var justies nedroši. Tādēļ vienīgi jauniešus uzrunāt varētu būtu vieglāk.

Tomēr ir daudz šķēršļu un jūlijs ir jau tik drīz… Es būšu pārsteigts, ja tiešām izdosies reisu skaitu atjaunot līdz 40%,” klāstīja Striklands.

Aviokompānija norāda, ka cieši sadarbosies ar sabiedrības veselības aizsardzības iestādēm. Tas tiks darīts, lai cik vien iespējams nodrošinātu, ka šie reisi tiek veikti, ievērojot Covid-19 izplatības ierobežojošos pasākumus.

„Ryanair” arī uzsver, ka no šo reisu atsākšanas iegūs arī tās valstis, kuru ekonomika balstās uz tūrismu. Tādējādi tās varēs atgūt to, kas vēl atlicis no šī gada tūrisma sezonas.

KONTEKSTS:

Jaunais "Covid-19" koronavīruss sāka izplatīties 2019. gada nogalē Ķīnas centrālās daļas pilsētā Uhaņā, kurā dzīvo 11 miljoni cilvēku. Pasaules Veselības organizācija 2020. gada martā paziņoja, ka "Covid-19" sasniedzis globālās pandēmijas līmeni.

Daudzās valstīs pandēmijas ierobežošanai tika ieviesti stingri pulcēšanas ierobežojumi un noteikta karantīna, bet, situācijai uzlabojoties, dažas valstis ierobežojumus pamazām atceļ.

Kopumā ar Covid-19 visā pasaulē inficējušies vairāk nekā 4 miljoni cilvēki, bet vairāk nekā 280 000 cilvēku miruši.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti