Dienas ziņas

Uz Valmieras šosejas ierīko akustiskās ribjoslas

Dienas ziņas

Tukumnieki pulcējas piketā

"Ryanair" atklās bāzi lidostā "Rīga"

«Ryanair» bāzes izveidē Rīgā plāno ieguldīt 200 miljonus dolāru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair" investēs 200 miljonus ASV dolāru divu lidmašīnu bāzes izveidē starptautiskajā lidostā "Rīga". Par to trešdien, 28. aprīlī, paziņoja aviokompānijas vadība.

Ziņa par to, ka Īrijas zemo cenu lidsabiedrība vēlas atvērt jaunu bāzi Baltijas valstīs, gaisā virmoja jau kopš 2018. gada, kad kā galvenās vietas tika izskatītas Rīgas un Tallinas lidostas, jo Lietuvā bāzes jau bija atvērtas.

Ņemot vērā starptautiskās lidostas "Rīga" līderpozīcijas Baltijas valstīs, trešdien, 28. aprīlī, tapa zināms, ka jaunā divu lidmašīnu bāze atradīsies Latvijā un Īrijas kompānija tās izveidei investēs 200 miljonus dolāru –

izmaksas paredzētas lidmašīnu uzturēšanai, kā arī darbavietu radīšanai. Šīs investīcijas neparedz jaunu angāru vai citu būvju celtniecību.

"Ryanair" bāze nodrošinās labāku savienojamību ar reģionu, spēlējot svarīgu lomu darbavietu un vietējās ekonomikas atjaunošanā.

Pašreizējais laika grafiks paredz, ka bāze tiks atklāta šī gada oktobrī un tā pavērs plašākas izvēlēs iespējas ceļotājiem. Lidostā "Rīga", līdzīgi kā tas ir Lietuvā un Polijā, “Rynair” pakalpojumu sniedzējs būs uzņēmuma meitas kompānija "Buzz", kā arī lidojumi varētu tikt veikti ar jaunajām Boeing 737-MAX tipa lidmašīnām.

Lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa atzina, ka šāds solis palīdzēs lidostai noturēt savas līderpozīcijas Baltijas tirgū, kā arī tas ir rezultāts lidostas investīcijām ne tikai drošības, bet arī infrastruktūras uzlabošanā.

Ar bāzes izveidi starptautiskajā lidostā "Rīgā" plānots radīt 60 darbavietas, norādīja kompānijā.

"Ryanair" no lidostas "Rīga" plāno veikt 95 lidojumus nedēļā kopumā 30 maršrutos, ieskaitot 16 jaunus maršrutus, kas no 2021. gada oktobra savienos Rīgu ar daudziem galamērķiem Eiropā.

"Efektīva darbība un konkurētspējīgas lidostas maksas ir pamats, uz kura “Ryanair” var nodrošināt ilgtermiņa pārvadājumu pieaugumu un plašu savienojamību. Mēs esam cieši sadarbojušies ar lidostu “Rīga”, lai nodrošinātu šo izaugsmi un uzlabotu pakalpojumus tiem, kas dzīvo, strādā vai vēlas apmeklēt reģionu. Laikā, kad citas aviosabiedrības samazina strādājošo skaitu,

mēs priecājamies par turpmākiem ieguldījumiem gan savos cilvēkos, gan lidostās visā Eiropā,

un ceram, ka jau drīzumā varēsim sākt pieņemt darbā cilvēkus uz jaunajiem amatiem," paziņoja "Ryanair" komercdirektors Džeisons Makginess.

Savukārt Odiņa par bāzes izveidi sacīja: “Šī iniciatīva nāk no “Ryanair” aviokompānijas un, jā, šādas domas ir virmojušas vairāku gadu garumā, un kompānija ir stabils mūsu tirgus spēlētājs. Vienmēr ir ieņēmis stabilu otro vietu aiz “airBaltic” ar vismaz 15% no tirgus daļas. Līdz ar to es pieļauju, ka viņi ne vienu reizi vien ir domājuši, ka varētu šo bāzi veidot Latvijā. Acīmredzot šī Covid-19 situācija ir nākusi par labu šim lēmumam un mūsu pievilcīgie apstākļi Rīgas lidostā gan no konkurētspējīgo cenu viedokļa, gan no izaugsmes viedokļa ir spēlējušās lielu lomu lēmuma pieņemšanā.”

Tāpat arī Lielbritānijas nacionālā aviokompānija "British Airways" paziņojusi, ka šovasar uz laiku atsāks lidojumus starp Rīgu un Londonu. "British Airways" tos pārtrauca 2007. gada martā. Lidsabiedrība šo lēmumu skaidroja ar to, ka šis maršruts nenesa peļņu. 

“Par “British Airways” paziņojumu bija pārsteigums, jo viņi iepriekš nebija tā īsti komunicējuši par savu vēlmi atgriezties, un tas ir ļoti labi. Zināmā mērā tas ir panākums vakcinācijas tempiem Lielbritānijā, un redzam, ka tas veicina ceļošanas apmērus un “British Airways” to izmanto, jo mēs esam labs galamērķis mūsu pašu pilsoņiem, kas dzīvo Lielbritānijā,” skaidroja lidostas valdes priekšsēdētāja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti