Rūpniecības produkcijas apjoms aprīlī pieauga par 3,7%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šā gada aprīlī, salīdzinot ar 2021. gada aprīli, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 3,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. 

Ražošanas apjoma kāpums bija apstrādes rūpniecībā – par 5,3%, savukārt kritums bija ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 11,1% un elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 1,5%.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Produkcijas apjoma pieaugumu, salīdzinot ar pagājušā gada aprīļa mēnesi, uzrādīja visas pēc īpatsvara lielākās apstrādes rūpniecības nozares: koksnes un koka izstrādājumu ražošana (par 8,4%), pārtikas produktu ražošana (par 0,4%), gatavo metālizstrādājumu ražošana, izņemot mašīnas un iekārtas (par 2,4%) un nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošana (par 10,7%). Produkcijas izlaide palielinājās arī automobiļu, piekabju un puspiekabju (automobiļu detaļu un piederumu) ražošanā – par 23,3%, poligrāfijā un ierakstu reproducēšanā – par 18,9%, dzērienu ražošanā – par 16,8% un apģērbu ražošanā – par 11,9%.

Savukārt produkcijas apjoma kritums bija ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanā – par 12,9%, iekārtu, mehānismu un darba mašīnu ražošanā – par 12,6%, tekstilizstrādājumu ražošanā – par 10,6% un datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā – par 9,8%. 

Tikmēr 2022. gada aprīlī, salīdzinot ar šā gada martu, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 0,1%. Ražošanas apjoms saruka apstrādes rūpniecībā – par 1% un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 8,9%, bet elektroenerģijas un gāzes apgādē pieauga – par 10,5%.

Apstrādes rūpniecības apgrozījums

2022. gada aprīlī, salīdzinot ar 2021. gada aprīli, apstrādes rūpniecības apgrozījums pēc kalendāri koriģētiem datiem faktiskajās cenās pieauga par 28%. Apgrozījums vietējā tirgū pieauga par 28,1% un eksportā – par 27,9%, tai skaitā eirozonā – par 41,1%, bet ārpus eirozonas – par 18,5%.

Šā gada aprīlī, salīdzinot ar šā gada martu, apstrādes rūpniecības apgrozījums pēc sezonāli koriģētiem datiem pieauga par 3,8%. To ietekmēja kāpums vietējā tirgū par 4,8% un eksportā – par 3,3%, tai skaitā eirozonā – par 4,3%, bet ārpus eirozonas – par 2,5 %. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti