Rūpnīca «Cabot Corporation» Rīgā veidos biznesa pakalpojumu centru; sola 120 darbavietas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Integrējot ap 20 dažādās Eiropas valstīs izvietotu ražotņu, filiāļu un pārstāvniecību administratīvās funkcijas, viena no pasaules vadošajām ķīmiskajām rūpnīcas kompānijām «Cabot Corporation» rudenī plāno Rīgā atvērt Eiropas reģiona biznesa pakalpojumu centru, informē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA).

«Cabot Corporation» pērnā gada apgrozījums bija 3,5 miljardi ASV dolāru.

Plānots, ka uzņēmums Rīgā, Mūkusalas ielā, attīstīs biznesa pakalpojumu centru, kas vienuviet nodrošinās grāmatvedības, finanšu plānošanas, iepirkumu, klientu servisa, datu apstrādes, informācijas tehnoloģiju un personālvadības pakalpojumus visām uzņēmuma pārstāvniecībām un ražotnēm Eiropā, Tuvo Austrumu un Āfrikas reģionā.

Jaunā centra uzņēmums nodrošinās darba vietas vismaz 120 cilvēkiem, norāda LIAA.

«Cabot Corporation» izvēlējies Rīgu biznesa pakalpojumu centra izveidei, jo „Latvijā ir pieejami augsti izglītots un prasmīgs darbaspēks”, skaidroja topošā biznesa centra vadītāja Hetere Elisa. Viņa arī norādīja, ka šeit ir lieliska informācijas tehnoloģiju infrastruktūra. „Un Latvijas valdības un atbildīgo institūciju atsaucība un atbalsts ārvalstu investoru vēlmju īstenošanai ir bijis nenovērtējams,” pauda Elisa.

LIAA direktors Andris Ozols norādīja, ka šis investīciju projekts būs nozīmīgs Latvijai tieši ar radītajām darba vietām: „Kad ienāk ražotājs, investīcijas agregātos, kas tiek saražoti ārzemēs, piemēram, Vācija, nepauž patieso labumu valstij, jo šīm iekārtām nolietojoties, tās atkal tiek pirktas ārzemēs. Pakalpojumu centra izskatā investīciju apjoms nekad nav ļoti liels naudas izteiksmē, jo jāiegādājas darba vietas – jāaprīko dažkārt nomātās telpās, jānopērk rakstāmgalds, tālruņa aparāts un dators. Un loģiski, ka mērot šo uz vienu darba vietu, varētu šķist, ka tas nav nozīmīgs investīciju projekts.”

„Šis ir ļoti nozīmīgs investīciju projekts ar vidējām darba algām, kas krietni pārsniedz Latvijas vidējās darba algas,” sacīja LIAA direktors.

„Šis projekts iezīmē ilgtermiņa pakalpojumu eksportu uz ārzemēm un tādu miljonos mērāmu labumu Latvijas valstij kā regulāru samaksu par Latvijā padarītu darbu. Šeit ir būtiski lielāks darbavietu skaits pie būtiski mazākām investīcijām.”

Šī ASV uzņēmuma apgrozījums pērn pārsniedzis 3,5 miljardus dolāru. LIAA norāda, ka uzņēmuma lēmumu lielā mērā ietekmējusi aģentūras izstrādātā investīciju piesaistes stratēģija. „Cabot Corporation" jau janvārī  paziņojumā ASV biržai norādīja, ka plāno slēgt savu līdzšinējo biznesa centru Beļģijā, lai pārceltu to uz Rīgu. Uzņēmums slavē, ka Latvijā ir lieliska informācijas tehnoloģiju infrastruktūra un pieejams augsti izglītots un prasmīgs darbaspēks, kurš ir arī izmaksu ziņā konkurētspējīgs. Centra pārcelšana no Beļģijas uz Latviju kompānijai ļaus ietaupīt vismaz 6 miljonus dolāru gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti