Rungainis: «Citadeles» darījums ir neveikls, bet ne krāpšana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

„Citadeles” bankas pārdošanas darījums ir neveikls un nesaimniecisks, bet tā nav krāpšana un tajā neslēpjas „klajš krimināls elements”, Latvijas Radio programmā „Krustpunktā” sacīja finansists un investīciju baņķieris Ģirts Rungainis.

Man nav sajūtas, ka šobrīd politikā kāds gribētu sasildīt rokas [„Citadeles” darījuma laikā] (..). Es tiešām neredzu, ka kāds censtos savās kabatās sabāzt tūkstošus vai desmit tūkstošus,” viņš sacīja. „Es neredzu klaju kriminālu elementu (..) Es redzu neveiksmīgu, neveiklu darījumu,” pauda Rungainis.

Viņš jokoja, vaicādams, ar ko var atšķirt neveiklu darījumu no veiksmīga – ar faktu, ka godīgi cilvēki darījumus kārto neveikli, savukārt negodīgi to prastu izdarīt veiklāk.

Vienlaikus viņš atzina, ka saprot topošās ekonomikas ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) nostāju, kura paudusi, ka uzreiz neakceptēs šo darījumu. Rungainis sacīja, ka ministre nebūs iepazinusies ar šo darījumu, tāpēc vienā no savām pirmajām dienām ministres amatā apstiprināt tik nozīmīgu darījumu nebūtu pamatoti.

Jau vēstīts, ka Privatizācijas aģentūras valdes atkāpšanās dēļ uz nezināmu laiku atlikta ”Citadeles” pārdošanas līguma parakstīšana. Investoru klubs, kuru vada ”Ripplewood”, par nepilniem 75% valstij piederošo akciju varētu maksāt 74 miljonus eiro.

Privatizācijas aģentūras Komercdarbības dienesta vadītājs Vladimirs Loginovs, kuru drīzumā plānots iecelt par aģentūras valdes locekli, gan uzskata, ka līgumu par ”Citadele” bankas pārdošanu investoru klubam, ko vada ”Ripplewood Advisers”, un kura parakstīšanu aizkavējusi Privatizācijas aģentūras valdes atkāpšanās, varētu parakstīt nākamajā vai aiznākamajā nedēļā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti