Rīta Panorāma

Lietuvā aizvadīta vērienīga Baltkrievijas atbalsta akcija

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Agritu Vītolu

Rūjienā ražo pesto mērces

Rūjienā veiksmīgi attīstās pesto mērču ražošanas bizness

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

"Manuprāt, gandrīz jebkuru ideju var pārvērst sekmīgā, veiksmīgā biznesā," uzskata Jānis Pirsko, kurš kopā ar saviem radiem Rūjienā uzsācis pesto mērču ražošanas biznesu. Viss sākās ar viņa brālēnu, kurš ir pavārs un kuram apnika, ka Latvijā nekur nav iespējams iegādāties gana garšīgu pesto.

Pesto, kas veidots no bazilika, riekstiem, olīveļļas un Parmezāna siera, ir neatņemama Itālijas virtuves sastāvdaļa, ko novērtē arī Latvijas gardēži. Tādēļ pirms diviem gadiem Jānis Pirsko kopā ar saviem radiem sāka šādas mērcītes ražot Latvijā.

"Pesto stāsts sākās ar to, ka mans kolēģis, brālēns Aldonis Elksnis ir šefpavārs, un viņš saskārās ar problēmu, ka īsti vēlamās garšas pesto nav pieejams tirgū," pastāstīja Jānis Pirsko.

Tas notika pirms trim gadiem. Tagad jau divus gadus Jānis kopā ar brālēnu un vēl diviem citiem ģimenes locekļiem Rūjienā audzē baziliku un taisa mērcītes. Pagaidām, kamēr vēl var, dara visu saviem spēkiem.

"Joprojām tas notiek mazā virtuvītē. Šobrīd mums notiek pāreja – no Rūjienas pārceļamies uz Valmieru, kur tūlīt būs pabeigtas ražošanas telpas, kur viss būs pielāgots ražošanai, blakus ofiss. Tāds ir nākamais solis," atklāja Jānis Pirsko.

Salīdzinot ar laika posmu pirms diviem gadiem, uzņēmumam savu apgrozījumu jau izdevies desmitkāršot.

"Mēnesī šobrīd kādas 1000 burciņas saražojam," atklāja Jānis Pirsko.

Pesto tirdzniecību sāka dažādos tirdziņos, bet nu jau viņu produkcija pieejama arī 30 veikalu plauktos.

"Izejvielas vairs nevaram savā dārziņā izaudzēt pietiekamā apjomā. Sadarbojamies ar tiem, kas var piegādāt pietiekamā apjomā," atzina Jānis Pirsko.

Viņš uzskata, ka Latvija ir laba vieta, kur uzsākt biznesu. Galvenais ir sākt darīt.

"Manuprāt, gandrīz jebkuru ideju var pārvērst sekmīgā, veiksmīgā, eksistējošā biznesā. Noteikti daudzas lietas ir darāmas, vajag apņēmību un nenobīties sākt, nebaidīties. Latvija ir lieliska vieta, kur veidot biznesu. Mūsu gadījumā vietējā konkurence nav ļoti izteikta. Pesto ir nišas produkts, bet tā, ka mums būtu jācīnās ar četriem, pieciem Latvijas pesto ražotājiem, tā noteikti nav," sacīja Jānis Pirsko.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti