Dienas ziņas

Carnikavieši neatbalsta 330 kV elektropārvades līnijas izbūvi

Dienas ziņas

Rēzeknē ievieš obligātu suņu reģistrāciju un nodevu

Rūjienā ražos AS "Laima" saldējumus

Rūjienā ražos «Laimas» saldējumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Uzņēmums “Rūjienas saldējums” aptuveni pēc diviem mēnešiem varētu sākt ražot arī AS “Laima” saldējumu. Pašlaik “Laimas” saldējumi top Igaunijā, Tallinā, uzņēmumā “Premia Foods”. Pārcelt ražošanu uz Latviju nolemts, lai dotu iespēju attīstīties vietējam uzņēmumam. Kā norāda rūjēnieši - lai gan tā ir liela uzdrīkstēšanās un atbildība, uzņēmums tam ir gatavs.

Pārņemt „Laimas” saldējumu ražošanu - tā būs jauna pieredze un būtisks ieguvums uzņēmuma turpmākai izaugsmei, komentē „Rūjienas saldējumā”. Ņemot vērā, ka „Laimas” zīmolu atpazīst arī daudzviet pasaulē, tas pavērs arī plašākas eksporta iespējas Rūjienas saldējuma produkcijai. Taču vienlaikus tā ir arī liela atbildība, ražot, piemēram, tik zināmas saldējumu šķirnes kā „Serenāde”, „Vāverīte” un „Lukss”.  “Latvijas iedzīvotāji ļoti labi pazīst šīs garšas, ļoti labi zina, ko viņi grib sagaidīt no "Serenādes" un "Vāverītes".  Un tieši šī izpilde saldējuma veidolā, tas prasa diezgan daudz izpētes un citus darbus, lai tiešām šie saldējumi godam nestu savu nosaukumu,” norāda SIA „Rūjienas saldējums” valdes priekšsēdētājs Igors Miezis.

Es domāju, ka mums, darbiniekiem, tas būs tikai par labu. Būs vairāk darba,” saka SIA „Rūjienas saldējums” darbiniece Indra Kužuma. To pašu saka viņas kolēģe Gunta Āboltiņa: “Būs vairāk jāstrādā, un tas ir labi, jo nebūs jāsēž mājās. Varēs vairāk naudiņu nopelnīt”.

Kā jau viss Rūjienā ražotais saldējums, arī „Laimas” saldējums būs tikai uz piena un krējuma bāzes ražots, līdz ar to uzņēmums ne tikai morāli, bet arī tehniski ir gatavs jau tuvākajā laikā sākt arī „Laimas” saldējumu ražošanu.

90% visas iekārtas tiks izmantotas mūsu esošās. Kaut kādas iekārtas gan ir jāpiepērk klāt, jo visas piedevas, ievārījumi, ko esam atraduši priekš „Serenādes” un „Vāverītes” garšām, tās ir savādākas kā mūsējās. Līdz ar to, lai šīs „zaftes” iemaisītu saldējumā, tam vajadzīgas arī citas iekārtas,” uzsver Miezis.

Līdz ar pozitīvajām pārmaiņām Rūjienā tiks ražotas ne tikai esošās, bet veidotas arī jaunas gan “Rūjienas saldējuma”, gan “Laimas” saldējumu šķirnes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti