Rubļa drudža dēļ «Apple» aptur tiešsaistes tirdzniecību Krievijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

ASV korporācija „Apple” apturējusi savas produkcijas tirdzniecību tiešsaistē Krievijā, jo rubļa kursa svārstības pēdējās dienās neļauj savlaicīgi koriģēt cenas, ziņo raidsabiedrības BBC Krievijas dienests. 

 „Mūsu tiešsaistes veikali Krievijā pašlaik nav pieejami, kamēr mēs pārskaitām cenas,” pavēstīja kompānijas preses sekretārs Alans Hilijs, atvainojoties par sagādātajām neērtībām.  

Viens no oficiālajiem „Apple” produkcijas izplatītājiem Krievijā, veikalu tīkls „re:Store”  apturējis tiešsaistes tirdzniecību naktī uz trešdienu, lai palielinātu cenas par 10%.

„Apple” jau novembra beigās oficiāli palielināja savas produkcijas cenas Krievijas tirgū par 20%. Iepriekš prognozēts, ka cenas pārskatīs 24.decembrī.

„Viss, ko mēs tagad nopelnam rubļos, atgriezīsies dolāros un eiro pēc ļoti neizdevīga kursa, tāpēc gudrākais, ko var izdarīt tehnikas tirgotāji, ir apturēt savu biznesu Krievijā, kā to izdarīja „Apple”,” kompānija, „Forrester Research” Endrjū Bartelsa teikto citē aģentūra „Bloomberg”.  

Tikmēr Krievijas patērētāji, uztraucoties par rubļa kursa kritumu, sākuši aktīvi izpirkt tehnikas preces.  Piemēram, visos 80 „re:Store” veikalos pārdota tehnika par summu, kādu parasti saņem divu brīvdienu laikā.  

Veikalu īpašnieka „Inventive Retail Group” pārstāve Ludmila Semušina pastāstījusi, ka pašlaik novērots bezprecedenta tirdzniecības apjoma pieaugums, „iPhone 6” nu jau kļuvuši par deficītu, jaunus pievedumus izpērk zibenīgi.  

Daži tiešsaistes veikali pašlaik apsver iespējas ieviest cenas „nosacītajās vienības”, kas faktiski nozīmē cenu norādīšanu dolāros, kā tas bija 1998.gada defolta laikā.   

Krievijā vērojama ažiotāža  ne tikai sadzīves elektrotehnikas un elektronikas veikalos - dažās pilsētās tiek izpirktas pat jaunas un lietotas automašīnas. Vismaz seši automašīnu tirdzniecības pārstāvji Krievijā apturējuši darbību, šādu lēmumu skaidrojot ar rubļa vērtības straujo kritumu.

Arī plaša patēriņa un pārtikas preču vairumtirgotāji pārskata cenas, un tie veikalu tīkli, kuri nepiekrīt jaunajām cenām, tiek informēti par piegāžu pārtraukšanu.

 Jau vēstīts, ka otrdien Maskavas biržā dolārs un eiro turpināja augt, rubļa kurss nokrita  līdz 80 rubļiem par dolāru un 100 rubļiem par eiro.  Līdz vakaram rublis nedaudz atguva pozīcijas, bet trešdienas rītā rubļa kurss atkal svārstījās, un priekšpusdienā dolārs sasniedza 67,78 rubļus, bet eiro – 84,2 rubļus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti