Panorāma

A.Judins par Liepājas tiesas spriedumu un dzimumnoziedzniekiem

Panorāma

Bāriņtiesa pārsūdz spriedumu Liepājas pedofīlijas lietā

Par "Rail Baltica" kopuzņēmuma vadītāju kļūs B.Rubesa

Rubesa varētu kļūt par «Rail Baltica» projekta kopuzņēmuma vadītāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Eiropas sliežu platuma dzelzceļa projekta „Rail Baltica” īstenošanai izveidotā triju Baltijas valstu kopuzņēmuma AS "RB Rail" padome par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju ir izvēlējusies Baibu Rubesu. 

Kopuzņēmuma padome Rubesu AS "RB Rail" vadītāja amatam izvēlējusies no vairāk nekā desmit kandidātiem. Padomei gan viņa vēl būs oficiāli jāapstiprina. Patlaban ar Rubesu notiek pārrunas par darba nosacījumiem, vēsta LETA.

Rubesa savulaik vadījusi „Latvija Statoil”, bijusi "Statoil ASA" viceprezidente korporatīvās sociālās atbildības jomā un darbojusies bankas „Citadele” padomē. Jaunajam amatam viņa pieteikusies, jo „Rail Baltica” šobrīd esot viens no interesantākajiem loģistikas projektiem Ziemeļeiropā.

Rubesa Latvijas Radio atzina, ka viņai bijis iespaids, ka padome uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatam meklē cilvēku, kam ir starptautiska pieredze, tostarp saistībā ar jautājumu skatīšanu Eiropas Savienības institūcijās. Rubesa potenciālā darba pienākumus gan varētu uzņemties no oktobra sākuma.

Rubesa: „Rail Baltica” - viens no interesantākajiem loģistikas projektiem Ziemeļeiropā
00:00 / 01:00
Lejuplādēt

"Patiesība jau ir tāda, ka vakar mani vēl intervēja, mēs nekādā ziņā vēl neesam vienojušies par nosacījumiem, par līguma nosacījumiem, atbildībām, uzdevumiem un tamlīdzīgi. Līdz ar to es vēl "Rail Baltica" projektu pazīstu ļoti virspusīgi - no publiski pieejamiem dokumentiem, kas jebkuram pieejami internetā. Tas viss jāiepazīst, lai saprastu, ko es patiešām darīšu, kādā struktūrā tas notiks un ar kādām atbildībām tas notiks," tā Rubesa.

Intervijā LTV "Panorāma" Rubesa atzina, ka par "Rail Baltica" iepazinusies tikai no publiski pieejamas informācijas. Par iespējamo tuneli Āgenskalnā viņa nevar spriest, taču jebkurā gadījumā ar tik liela mēroga projektu attīstību vienmēr būs kādi neapmierinātie. "Neapšaubāmi, ka būs neapmierinātie, neatkarīgi no tā, kas notiks," saka Rubesa.

Jau ziņots, ka triju Baltijas valstu kopuzņēmums AS „RB Rail” dibināts pērn rudenī vērienīgā dzelzceļa projekta „Rail Baltica” realizācijai. „RB Rail” uzdevums ir "Rail Baltica" projektēšana, būvniecība un mārketings. 

"Rail Baltica" projekts paredz Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas izbūvi Baltijas valstīs. Latvijai tas izmaksātu 1,27 miljardus eiro, bet visās trīs Baltijas valstīs kopā - 3,68 miljardus eiro. Eiropas Komisija (EK) varētu līdzfinansēt vairāk nekā 80% no kopējām šī projekta izmaksām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti