Rubesa: Līdz ar «Rail Baltica» līguma parakstīšanu sākas izaicinājumiem pilns ceļš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Baltijas valstis un deviņas iesaistītās institūcijas piektdien, 30.septembrī, uzliek parakstus līgumam par "Rail Baltica" dzelzceļa līnijas izbūvi un finansēšanu. “Rail Baltica” gaidāms izaicinājumiem pilns, garš ceļš, kas galvenokārt saistīts ar iepirkumiem, Latvijas Radio atzina AS "RB Rail" vadītāja Baiba Rubesa.

Domstarpības līguma tapšanā ir atrasinātas, taču katrā no Baltijas valstīm ir atšķirīgi juridiskie procesi un likumdošana, un iemaņas, kas valstīm savstarpēji jāharmonizē, atzina Rubesa.

Šis laiks būs ļoti saspringts, lai visu izpildītu līguma kontekstā, tomēr svarīgākais esot saprast, kādi iepirkumi paredzami, lai darbus veiktu.

Līdz gada beigām “Rail Baltica” valde izsludinās darba plānu par konkursu un veicamajiem darbiem, lai piegādātāji varētu zināt, kad gatavoties.

“Visiem vietējiem uzņēmējiem visās Baltijas valstīs būs iespējas piedalīties iepirkumos,” apliecināja Rubesa.

Viņa piebilda, ka starptautiskie spēlētāji vienmēr meklē vietējos uzņēmumus, tāpēc “RB Rail” izstrādās plānu, kas iekļaus forumus, kuros notiks pārrunas par specifiskiem iepirkumiem. Rubesa iesaka, uzņēmējiem gaidot alianses, skatīties, ar kādiem spēlētājiem viņi grib sadarboties.

Jau ziņots, ka "Rail Baltica" projekts paredz Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas izbūvi Baltijas valstīs. Latvijai tas izmaksātu 1,27 miljardus eiro, bet visās trīs Baltijas valstīs kopā - 3,68 miljardus eiro. Eiropas Komisija (EK) varētu līdzfinansēt vairāk nekā 80% no kopējām projekta izmaksām.

Triju Baltijas valstu kopuzņēmuma "RB Rail" valdes priekšsēdētāja Baiba Rubesa iepriekš atzina, ka ātrgaitas dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" būvniecības sagatavošanas darbus Latvijā un Igaunijā plānots uzsākt 2018.gadā, bet reāla dzelzceļa līnijas izbūve varētu sākties 2019.-2020.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti