Rubesa: Latvijā var investēt IT un radošajās industrijās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijā ir divas jomas, kurās noteikti investori varētu ieguldīt un kam ir potenciāls – tās ir informāciju tehnoloģijas (IT) un radošās industrijas, Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums (PLEIF) teica uzņēmēja un "Citadele" padomes locekle Baiba Rubesa.

Viņa norādīja, ka pagaidām ļoti maz iedzīvotāju un investoru zina par šīm prasmēm, kas Latvijā tiek attīstītas tādās vietās kā "Techhub Riga" u.c. Tāpat nav novērtētas Latvijas radošās industrijas un to spilgtākais produkts - Dziesmu svētki.

„Es neaicinu investēt Dziesmu svētkos, bet tie ir piemērs tam radošajam potenciālam un tam augstajam kultūras līmenim, kas ir un kas ir izaudzis no mūzikas skolām, no Latvijas Mākslas akadēmijas,” teica Rubesa.

Tomēr uzņēmēja uzskata, ka ir nepieciešamas vairākas darbības, lai investori interesētos par ieguldīšanu Latvijā. Tās ir – nodokļu sloga jeb izmaksu samazināšana uzņēmējiem, loģistikas sakārtošana, lai citas valstis tādējādi nebūtu pievilcīgākas, kā arī tiesiskuma nodrošināšana. Rubesa uzskata, ka tiesas procesi Latvijā ir pārāk gari un ka, iespējams, uzņēmēju maksātnespējas procesu administrēšanā ir iesaistīta arī korupcija.

Galu galā Rubesa iesaka valstij „noteikt trīs galvenās valsts prioritātes, lai visiem būtu skaidrs, kas darāms”. Viņa arī aicina speciālistiem vairāk apmainīties ar savstarpēju palīdzību.

Jau vēstīts, ka trešdien sācies pirmais Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums, uz kuru pulcējušies vairāk nekā 300 latviskas izcelsmes uzņēmēji, pētnieki, finansisti, inženieri, juristi un citi profesionāļi no 20 valstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti