Rubesa aptur dalību konkursā uz Stradiņa slimnīcas padomes locekles amatu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Bijusī "RB Rail" valdes priekšsēdētāja Baiba Rubesa apturējusi savu dalību konkursā uz Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (Stradiņa slimnīcas) padomes locekles amatu. Par to liecina Rubesas paziņojums viņas profilā vietnē "Facebook".

Rubesa norādīja, ka viņa pirmdien, 10. februārī, nosūtījusi nominācijas komisijas priekšsēdētājai un valsts kapitāldaļu turētājai, Veselības ministrijas (VM) valsts sekretārei Dainai Mūrmanei-Umbraško vēstuli, lūdzot apturēt viņas kandidatūras virzīšanu slimnīcas padomes locekļa amatā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Es ticu, ka Latvijas lielajiem uzņēmumiem ir vajadzīgas spēcīgas, stratēģiski domājošas un rīcībspējīgas padomes. Tāpēc es priecājos par Veselības ministrijas lēmumu sarīkot konkursu uz darbu lielo slimnīcu padomēs saskaņā ar labākajiem pārvaldības principiem; un tāpēc es pieteicos konkursā uz darbu Stradiņa slimnīcas padomē. Iespējams, ka manas zināšanas un ilggadēja starptautiskā pieredze lielu uzņēmumu vadīšanā var lieti noderēt gan Stradiņa slimnīcai, gan Latvijai kopumā," skaidroja Rubesa.

Rubesa izteica gandarījumu, ka kandidātu atlases un vērtēšanas komisija bijusi līdzīgās domās un pēc detalizētas iepazīšanās, vērtēšanas un intervijām lēma viņu virzīt šim darbam.

"Uzskatu, ka cilvēku politiskie uzskati, piederība demokrātiskām politiskām partijām un kandidēšana vēlēšanās nedrīkst būt par iemeslu vai ieganstu viņu diskriminācijai. Arī attiecībā uz darbu valsts uzņēmumos. Vienlaikus es respektēju šogad likumā iekļauto normu, kas paredz 24 mēnešu “atdzišanas periodu” politisko partiju amatpersonām," teica Rubesa.

"Ņemot vērā neskaidrību, kāds precīzi ir to personu loks, uz kuru šī likuma norma attiecas, lūdzu apturēt mana pieteikuma darbam Stradiņa slimnīcas padomē izskatīšanu."

KONTEKSTS:

Latvijas Televīzija (LTV), atsaucoties uz tās rīcībā esošo rīcībā esošo neoficiālo informāciju, iepriekš vēstīja, ka Stradiņa slimnīcas padomē strādās Rubesa.

Pērn rudenī VM izsludināja konkursus uz visu trīs universitāšu līmeņu slimnīcu padomes locekļu amatiem. Jaunie padomes locekļi strādās ar veselības aprūpes, finanšu un pārmaiņu vadības jautājumiem slimnīcā. Bija plānots, ka padomes sastāvu drīzumā apstiprinās ministrija, bet tās vadītāju iecels paši padomes locekļi. Izskanēja, ka padomi, iespējams, varētu vadīt tieši Rubesa.

Iepriekš Rubesa vadīja daudzmiljonu vērto "Rail Baltica" dzelzceļa projektu, bet atkāpās īsi pirms sava pilnvaru termiņa beigām. Rubesa tāpat kandidēja arī Eiropas Parlamenta vēlēšanās no "Attīstībai/Par!" saraksta, taču netika ievēlēta. Šo pašu politisko spēku pārstāv veselības ministre Ilze Viņķele.

Pēc LTV izskanējušās informācijas ministre mikroblogošanas vietnē "Twitter" noraidīja pārmetumus par "Attīstībai/Par!" pietuvinātas personas virzīšanu slimnīcas padomes locekles amatā, paužot pārliecību, ka Rubesa nav politiķe.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti