Rožkalns stājas Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktora amatā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatā pirmdien, 20. janvārī, stājas tās jaunais vadītājs un līdzšinējais darbinieks Kaspars Rožkalns. Jaunieceltais aģentūras vadītājs iepriekš vadīja LIAA biroju Ķīnā un Vācijā.

Piecu gadu laikā amatā Rožkalns vēlas padarīt LIAA par atvērtu vienas pieturas aģentūru uzņēmumiem, kā arī fokusēt darbību uz konkrētām nišām, kā tehnoloģiju uzņēmumu attīstību. 

Kaspars Rožkalns par mērķiem LIAA direktora amatā
00:00 / 00:53
Lejuplādēt

Par vienu no lielākajiem izaicinājumiem Rožkalns uzskata investīciju piesaisti, lai sasaistītu kopā investorus, tehnoloģiju uzņēmumus un universitātes, kas ļautu Latvija investīciju piesaistē pamest 3. vietu Baltijas valstu konkurencē. 

Svarīgi būs turpināt arī eksporta atbalstu, kur jāpārdomā stratēģija, jo Eiropas fondu nauda tuvojas noslēgumam, sacīja Rožkalns. 

KONTEKSTS:

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora atlases konkursā par uzvarētāju atzina Kasparu Rožkalnu, kurš guvis arī ekonomikas ministra Ralfa Nemiro apstiprinājumu.

Ministrija un uzņēmēju organizāciju pārstāvju komisija izvērtējusi iepriekšējā LIAA direktora Andra Ozola darbu, novērtējot to kā labu ar piebildi, ka tas būtu pilnveidojams. Tomēr Ekonomikas ministrija (EM) lēmusi neturpināt darba attiecības ar  Ozolu, kura pilnvaru termiņš beidzies novembrī. Nemiro norādīja, ka Ozols aģentūru vadījis 15 gadus, tādēļ iestādes darbu vajadzētu "atsvaidzināt".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti