Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Intervija ar Aigaru Kalvīti

Intervija ar Aigaru Rostovski

Rostovskis: Krievijas sankcijas māca meklēt jaunus eksporta tirgus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai arī Krievijas sankcijas ir radījušas ievērojamus zaudējumus, tās tomēr māca Latvijas uzņēmējus meklēt jaunus eksporta tirgus, intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" pauda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis.

Viņš atzina, ka sankciju ietekme pret Eiropas Savienības (ES) valstīm, tostarp Latviju, ir mērāma vismaz desmitos miljonos eiro.

Taču līdz ar to Latvijas uzņēmēji ir spiesti meklēt jaunus eksporta tirgus un nepaļauties tikai uz vienu vai pāris savas produkcijas eksporta valstīm. Arvien vairāk Latvijas uzņēmumu atrod sadarbības partnerus arī ārpus Krievijas, un tas Latvijas ekonomiku padara ilgtspējīgāku, skaidroja Rostovskis. Šo atziņu - "visas oliņas nevajag likt vienā grozā" - apstiprina arī Somijas pieredze, kad līdz ar telekomunikāciju giganta "Nokia" problēmām grūtības sākās visas valsts ekonomikai.

Ziņots, ka pērn ES, ASV, Kanāda, Japāna, Austrālija un Norvēģija ieviesa ekonomiskās sankcijas pret Krieviju, norādot, ka nav mierā ar Krievijas politiku Ukrainā un pret Ukrainu. Krievija uz šīm sankcijām atbildēja ar identisku soli, aizliedzot savā valstī ievest pārtikas produkciju.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti