Rīta Panorāma

Skype intervija ar Andri K. Bērziņu

Rīta Panorāma

Zoom intervija ar Jāni Šmēdiņu

Intervija ar Aigaru Rostovski

Rostovskis: Jāatrod iespēja samazināt pašizolācijas laiku, atgriežoties no ārzemēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijā Covid-19 pandēmijas laikā jābūt gudram balansam starp veselības drošību un ekonomiku, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis.

Pēc viņa teiktā, vajadzētu izmantot visus iespējamos rīkus, lai samazinātu laiku, kas cilvēkiem pēc atgriešanās no ārzemēm jāpavada pašizolācijā. Piemēram, varētu testēties pēc atbraukšanas. Rostovskis norādīja, ka nav eksperts veselības drošībā, bet, pēc viņa domām, ir iespējams atrast balansu.

Viņš uzsvēra, ka cilvēki nedodas ārzemju biznesa braucienos gaidošās pašizolācijas dēļ, un tādējādi tiek bremzēts bizness. Rostovskis norādīja, ka ekonomikas bremzēšanai ir riski, tāpēc ir jāmēģina arī saglabāt ekonomiku.

Īpaši Rostovskis uzsvēra nepieciešamību saglabāt Baltijas valstu un Somijas ekonomikas tā dēvēto burbuli.

KONTEKSTS:

Latvijā 10. jūnijā beidzās 12. martā izsludinātā ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Vīruss joprojām cirkulē, un pret to nav nedz zāļu, nedz vakcīnas. Arvien ir spēkā atsevišķi ierobežojumi Covid-19 izplatības mazināšanai.

No augusta ārā drīkst pulcēties 3000 cilvēku. Joprojām spēkā ir divu metru distances ievērošana. Sabiedriskajā transportā mutes un deguna aizsegi vairs nav obligāti. 

Atgriežoties Latvijā no valstīm, kur 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 16, ir spēkā prasība par divu nedēļu pašizolāciju. Pašlaik ir tikai piecas valstis, no kurām atgriežoties, pašizolācija nav nepieciešama. Valstu saraksts tiek atjaunots katru piektdienu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti