Rosinās mainīt iztikas minimuma aprēķināšanas metodiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

LM šomēnes valdībā rosinās mainīt līdzšinējo iztikas minimuma groza aprēķināšanas metodiku

Labklājības ministrija (LM) jau šomēnes valdībā rosinās mainīt līdzšinējo iztikas minimuma groza aprēķināšanas metodiku, Latvijas Televīzijas raidījumā „1:1" pavēstīja ministre Ilze Viņķele („Vienotība").

Viņa atzina, ka vairāk nekā desmit gadu pastāvējusī iztikas minimuma groza aprēķināšanas metodika ir novecojusi, tādēļ LM piedāvās no tās atteikties. „Iztikas minimuma grozs atšķirtos no tā, kāds ir pastāvējis vairāk nekā desmit gadu. Piedāvājums, ko mēs liksim priekšā valdībai vēl šā mēneša beigās, ir atteikties no šādas metodikas un pāriet uz nabadzības riska noteikšanu caur vidējo ienākumu mediānu," pavēstīja ministre.

„Tas precīzāk izsaka, kā mēs varam konstatēt, kura ir nabadzīga mājsaimniecība. Tas mainīs arī sociālās palīdzības un drošības sistēmas pieeju, jo, ja valsts līmenī atzīst, ka mēraukla, pēc kuras vērtē, vai mājsaimniecība ir vai nav nabadzīga, ir novecojusi, tas nozīmē, ka daudz lielākam ģimeņu un personu skaitam būs tiesības uz sociālo palīdzību,"  viņa turpināja.

Ministre arī informēja, ka groza pamatā būs „mājoklis, uzturs, apģērbs, komunālie maksājumi, un arī tādas lietas, kā internets, kas nav bijis, kā arī ārpusskolas izglītība bērniem".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti