Rosina būtiski celt ar IIN neapliekamos izložu un azartspēļu laimestus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Finanšu ministrija (FM) rosina būtiski celt ar iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) neapliekamos izložu un azartspēļu laimestus.

Šī gada sākumā spēkā stājās nodokļu reforma, kuras ietvaros tika noteikts, ka ar IIN apliek izložu un azartspēļu laimestus, kuru vērtība pārsniedz 3000 eiro.

Tomēr tagad FM rosina šo normu pārskatīt.

FM esot vienojusies ar azartspēļu un izložu nozari par Pašatteikušos personu reģistra ieviešanu, kas ļaus palīdzēt fiziskām personām ar atkarību no azartspēlēm un izlozēm, vienlaicīgi paaugstinot ar IIN neapliekamo laimesta apmēru un nosakot fiksētu IIN likmi.

Ministrija iesaka paaugstināt ar IIN neapliekamo laimesta apmēru taksācijas perioda laikā no līdzšinējiem 3000 eiro uz 7200 eiro. FM norādīja, ka tādējādi tiks samazināts azartspēļu un izložu organizētājiem laimesta apmēru sliekšņu skaits.

Tāpat ar likuma grozījumiem paredzēts noteikt, ka azartspēļu un izložu laimestiem būs viena IIN likme 23% apmērā, neatkarīgi no laimesta apmēra.

Minēto likumprojektu plānots virzīt izskatīšanai valdībā un Saeimā kopā ar grozījumiem Azartspēļu un izložu likumā, kas paredz ieviest Pašatteikušos personu reģistru. Šajā reģistrā plānots iekļaut personas, kas lūdz noteikt tām liegumu spēlēt jebkādas azartspēles un interaktīvās izlozes.

Atbilstoši Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas sniegtajai informācijai, reģistra sistēmas izveidei provizoriski būtu nepieciešami 83 000 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti