RNP pārsūdz Valsts kontroles revīzijas ziņojumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pašvaldības SIA „Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) ir pārsūdzējis Valsts kontroles (VK) lēmumu attiecībā uz revīziju tajā, informēja Valsts kontrole.

Valsts kontrole informēja, ka RNP ir pārsūdzējis tās revīziju veikušā departamenta lēmumu, tādējādi novilcinot revīzijas ziņojuma publiskošanu.

Lai gan VK neatklāj ziņojuma saturu, tā pauž, ka RNP esot demonstrējis vēlmi slēpt daļu ziņojumā ietvertās informācijas. Valsts kontrole sola izskatīt RNP iebildumus un vistuvākajā laikā publiskot revīzijas ziņojumu.

Savukārt RNP norādījis, ka ziņojuma publiskošanu kavē diskusijas ar Valsts kontroli vairāku mēnešu garumā, lai ziņojums būtu juridiski un saturiski korekts. 

Tikmēr RNP atklājis, ka VK ziņojumā norādīts uz tādu problēmu kā dzīvojamo māju remontdarbu finansēšanu no pārvaldnieka puses.

RNP skaidro, ka atbilstoši Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumam pārvaldniekam jānodrošina pamatpakalpojumu - apkure, ūdens un elektrība - sniegšana, kā arī jānovērš avārijas situācijas neatkarīgi no tā, vai konkrētai dzīvojamai mājai ir tam nepieciešamais finansējums. Uzņēmums esot priekšfinansējis atsevišķu dzīvojamo māju remontus, kā arī nodrošinājis visām dzīvojamām mājām pamatpakalpojumus no saviem līdzekļiem, nevis citu dzīvojamo māju remontdarbiem uzkrātajiem līdzekļiem. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti