RKB: Maksātnespējas prasītājs «Komandor» grib panākt nepamatotu rēķinu apmaksu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

"Rīgas kuģu būvētava" (RKB), kuras maksātnespēju pieprasīja uzņēmums "Komandor", pieļauj, ka šī  kompānija „cenšas panākt nepamatotu rēķinu apmaksu”, teikts RKB paziņojumā medijiem.

RKB skaidro, ka jau 2013. gada 16.decembrī ir vērsusies Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā ar prasības pieteikumu pret SIA "Komandor" par zaudējumu piedziņu un par savstarpējo prasījumu ieskaitu. Lieta ir ierosināta, un tiesas sēde ir nozīmēta.

RKB jau pērn decembrī iebildumos par maksātnespējas procesa brīdinājumu norādīja - starp RKB un SIA "Komandor" pastāv strīds par tiesībām, par kurām SIA "Komandor" ir informēta, un tai nav tiesību iesniegt tiesā maksātnespējas procesa pieteikumu pret RKB, jo nav konstatējama Maksātnespējas likumā noteiktā maksātnespējas pazīme, paziņojumā medijiem norāda RKB.

Neskatoties uz nosūtītajiem iebildumiem un tiesas ierosināto lietu, SIA "Komandor" ir izplatījis paziņojumu par to, ka ir iesniegts pieteikums tiesā par maksātnespējas procesa ierosināšanu.

„Šāds pieteikums ir nepamatots, un RKB turpinās aizstāvēt savas likumīgās intereses,” uzsver Kuģu būvētava.

RKB ir pārliecināta, ka maksātnespējas process netiks uzsākts un lieta par savstarpējiem norēķiniem tiks izskatīta likumā noteiktā kārtībā tiesā.

RKB uzskata, ka pieteikuma par RKB maksātnespēju iesniegšanas mērķis ir ar draudu palīdzību panākt savu nepamatoto rēķinu apmaksu. RKB arī atgādina, ka par apzināti nepatiesa maksātnespējas procesa pieteikuma iesniegšanu ir paredzēta kriminālatbildība.

Jau ziņots, ka uzņēmums „Komandor” tiesā iesniedzis maksātnespējas pieteikumu pret „Rīgas kuģu būvētavu” par neizpildītām saistībām vairāk nekā 43 tūkstošu eiro apmērā. Maksātnespējas pieteikumā minēts, ka uzņēmums „Komandor” kopš 2011.gada aprīļa uz līguma pamata darbojās kā RKB apakšuzņēmējs. Saskaņā ar šo līgumu un RKB pasūtījumu uzņēmums ir veicis dažādus kuģu remontdarbus, par kuriem RKB ir samaksājusi tikai daļēji un ar nokavēšanos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti