Rimšēvičs: Strauji augusi būvniecības un nekustamo īpašumu nozare

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Būtiski, ka ir strauji attīstījusies būvniecības un nekustamo īpašumu nozare, kas bijis diezgan negaidīti. Tā norādīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, skaidrojot bankas lēmumu paaugstināt iekšzemes kopprodukta pieauguma prognozes no 3,6% uz 4,1%.

“Pats galvenais un būtiskākais ir tas, ka ir augusi straujāk būvniecība un ļoti strauji un diezgan ātri attīstījušies darījumi nekustamā īpašuma nozarē, proti, pērkot un pārdodot dažādas nekustamā īpašuma un lauksaimniecības zemes - varbūt patiešām ļoti negaidīts,” atzīmēja bankas prezidents.

Rimšēvičs arī norādīja, ka speciālisti vēl skaidros un pētīs kopējo gada ietekmi, tomēr piebilda: „Ja tas paliks tā, kā tas ir, un nekādas statistikas metodoloģijas šeit uzskaitē nemainīsies, tad mēs faktiski varētu teikt, ka tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc iekšzemes kopprodukta prognoze šodien tiek pārskatīta no 3,6% uz 4,1%.”

Jau ziņots, ka trešdien Latvijas Bankas padome uzlaboja prognozes jaunākajām makroekonomiskās attīstības tendencēm Latvijā. 2013.gada inflācijas prognoze tika samazināta uz 0,7% (iepriekš 1%), un iekšzemes kopprodukta gada pieauguma prognoze palielināta uz 4,1% (iepriekš 3,6%).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti