Dienas ziņas

Lejaskurzemes garšas meklējumos

Dienas ziņas

Lietuva izjūt bezprecedenta spiedienu

Amatā ieceļ Latvijas Bankas prezidentu

Rimšēvičs saglabā Latvijas Bankas vadītāja krēslu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pēc aptuveni 14 minūšu ilgas apspriešanās Saeimas deputāti ceturtdien Latvijas Bankas prezidenta amatā apstiprināja tās līdzšinējo vadītāju Ilmāru Rimšēviču.

Tādējādi Rimšēvičs Latvijas Bankas prezidenta amatu saglabās uz trešo sešu gadu termiņu.

Rimšēviča palikšanu amatā atbalstīja 76 Saeimas deputāti, pret iestājās trīs, savukārt četri atturējās.

„Svarīgākais uzdevums ir paveikt visu, kas saistīts ar eiro ieviešanu 1. janvārī un tad tālāk domāt par jauniem plāniem.  Galvenajos vilcienos nekas nemainīsies – Latvijas Banka paliks rezervju pārvaldītājs, galvenais monetārās politikas veidotājs, - lēmumus gatavojot Latvijā, bet apspriežot nākotnē Frankfurtē -, viss, kas attiecas uz maksājumu norēķinu sistēmām, skaidras naudas apgādi – viss paliks tāpat. Tas ir ļoti svarīgi Latvijas Bankas komandai, saņemt šo apliecinājumu uzticībai, jo mēs visi esam izgājuši cauri smagai krīzei, bet kopīgiem spēkiem esam tikuši cauri tai. Balsojums dod spēku un apliecinājumu, ka mēs varam kopīgās lietas darīt tālāk," sacīja Rimšēvičs par turpmākajiem plāniem Latvijas Bankas vadībā un par Saeimas doto vērtējumu.

Rimšēvičs ir dzimis 1965.gada 30.aprīlī, absolvējis Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas fakultāti, studējis St. Lawrence universitātē ASV, absolvējis maģistra programmu uzņēmumu vadīšanā un organizēšanā Clarkson University ASV.

Tāpat Rimšēvičs bijis Latvijas Tautas frontes Ekonomikas komitejas priekšsēdētāja vietnieks, strādājis AS „Latvijas zemes banka", savukārt no 1992. līdz  2001.gada bijis Latvijas Bankas prezidenta vietnieks, līdz pirmo reizi kļuvis par bankas vadītāju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti