Rīta Panorāma

Intervija ar Rīgas vicemēru Andri Ameriku

Rīta Panorāma

Intervija ar Inesi Vaideri

Intervija ar Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēvicu

Rimšēvičs: Latvija nav pievilcīga vieta naudas atmazgātājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvija nav pievilcīga vieta naudas atmazgāšanas darboņiem, šādu viedokli Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" pauda Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.
 

Pēc viņa teiktā, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pēdējā laikā pieņemtie skarbie lēmumi par dažām bankām ir sakritība. Turklāt tie ir saistīti ar darāmo darbu grafiku, kas banku uzraugam parasti ir pavasarī.

Rimšēvičs piebilda, ka FKTK savas darbības 15 gados daudz ir darījusi, lai finanšu sektora darbības vidi sakārtotu. Tagad Latvijā ir Latvijā ir pietiekami daudz normatīvo regulējumu, kas vērsti pret noziedzīgas naudas atmazgāšanu. "Svarīgi, lai šīs lietas tiek ievērotas," noteica Rimšēvičs.

Viņš atzina, ka jaunais FKTK vadītājs Pēters Putniņš ir attaisnojis uz viņu liktās cerības. "Ir ļoti cerīgs sākums. Es noteikti uzticos FKTK vadītājam," piebilda Latvijas Bankas vadītājs.

Jau ziņots, ka Rimšēvičs un iepriekšējais finanšu ministrs Jānis Reirs ("Vienotība") FKTK vadītāja amatam no tā aizejošā Kristapa Zakuļa vietā virzīja Pēteru Putniņu. Viņš iepriekš bija FKTK vadītāja vietnieks.

Tāpat ziņots, ka pēc FKTK ierosinājuma Eiropas Centrālā banka (ECB) ir pieņēmusi lēmumu anulēt AS "Trasta komercbanka" licenci. Tas esot saistīts ar bankas ilgstoši pieļautajiem nopietniem pārkāpumiem vairākās svarīgās bankas darbības jomās.

Savukārt šonedēļ FKTK padome nolēma Valērijam un Vilorijam Belokoņiem piederošajai bankai AS "Baltic International Bank" piemērot soda naudu 1 100 000 eiro apmērā.  FKTK pārbaudē secināja, ka banka vairākkārt pārkāpusi likumu par naudas atmazgāšanas novēršanu un klientu padziļinātās izpētes noteikumu prasības, iesaistoties vairākos darījumos, kas pakļāvuši banku būtiskam noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un reputācijas riskam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti