Rimšēvičs: Latvijā ar eiro ieviešanu saistītā inflācija nepārsniegs 0,3-0,4%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijā ar eiro ieviešanu saistītā inflācija nepārsniegs 0,3-0,4%, ceturtdien LNT raidījumam „900 sekundes” sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

„Pilnīgi droši es varu pateikt, ka saistībā ar eiro ieviešanu inflācija nepārsniegs 0,3-0,4%. Tas ir pilnīgi skaidrs,” teica Rimšēvičs un norādīja, ka būs kaut kādi ar valūtu pārrēķināšanu saistīti noapaļojumi, izdevumi, piemēram, tirgotājiem par kases aparātu pārprogrammēšanu, ar cenu zīmīšu izlikšanu utt., taču tas nenozīmē, ka ir gaidāma kāda milzīga inflācija.

Viņš norādīja, ka pieļāvumi par inflācijas pieaugumu pēc eiro ieviešanas ir viens no iemesliem sabiedrības salīdzinoši zemajam atbalstam eiro. „Ieviešot eiro pēdējās piecās valstīs, inflācija bija aptuveni 0,2-0,3%. To ir ļoti svarīgi iedzīvotājiem zināt un viņus nebaidīt,” uzsvēra Rimšēvičs.

Latvijas Bankas prezidents arī atgādināja, ka inflāciju tāpat ietekmē elektrības, gāzes, apkures un ūdens cenas, kā arī izmaiņas nodokļos. Tāpat viņš norādīja, ka uzņēmējiem cenu celšanai nav nepieciešams gaidīt eiro ieviešanas brīdi - ja ir vēlme, viņi to var darīt jau šobrīd.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti