Rīta Panorāma

Intervija ar vokālo grupu Framest

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar politologu Ivaru Ījabu

Intervija ar Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču

Rimšēvičs: Ir svarīgi atkal nemainīt nodokļu sistēmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ir svarīgi atkal nemainīt nodokļu sistēmu un pateikt pasaulei, ka tuvākajos četros gados Latvija to nedarīs, intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” ceturtdienas, 9.decembra, rītā sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Viņš gan atteicās komentēt diskusijas par Mikrouzņēmuma nodokļa un sociālo iemaksu nākotni. Taču Rimšēvičs uzsvēra, ka tieši regulārās pārmaiņas nodokļu politikā traucē strādāt gan bankām, gan uzņēmējiem ieguldīt jaunos projektos, jo nav drošības par nākotni. Uzņēmēji baidās ieguldīt naudu, jo nav skaidrs, kas notiks ar ekonomiku un nodokļiem, viņš paskaidroja.

Tajā pašā laikā viņš noraidīja apgalvojumus, ka Latvijas sociālais budžets var piedzīvot krahu sociālo iemaksu vai Mikrouzņēmuma nodokļa iespējamo pārmaiņu vai tieši otrādi – pārmaiņu neesamības dēļ. Latvijai ir sociālā budžeta rezerve, atgādināja Rimšēvičs.

Jau ziņots, ka premjers 7.decembrī, divas nedēļas pēc budžeta pieņemšanas, negaidīti rosināja atteikties no plāna nākamgad ieviest sociālo iemaksu slieksni. Iztrūkumu budžetā kompensēs, palielinot mikrouzņēmumu nodokļa likmi no pašreizējiem 9% līdz 15%. Tiesa, "Vienotības" Saeimas frakcija nesteidza atbalstīt šo priekšlikumu.

Tikmēr Zaļo un zemnieku savienības frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis paziņoja, ka ZZS izmaiņas var virzīt Saeimā arī bez “Vienotības” atbalsta.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti