Rimšēvičam liegts pildīt ar darbu ECB padomē saistītās funkcijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam liegts pildīt ar darbu Eiropas Centrālās bankas (ECB) padomē saistītās funkcijas, LSM informēja Latvijas Bankā.

Centrālā banka saņēmusi no Rimšēviča advokāta informāciju, ka Rimšēvičs nevar un nedrīkst pildīt tās funkcijas, kuras saistītas ar darbu ECB padomē, informēja Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns.

"No tā izriet, ka Rimšēvičs vairs neapmeklēs savu darbavietu Latvijas Bankā un neizsniegs pilnvaras Latvijas Bankas pārstāvim dalībai ECB padomes sēdēs," norādīja Silakalns.

Viņš piebilda, ka laikā, kamēr Rimšēvičs nevar pildīt Latvijas Bankas prezidenta amata pienākumus, viņam netiek maksāts atalgojums, nav piekļuves Latvijas Bankas informācijas sistēmām un dokumentiem, un netiek nodrošināts dienesta transports.

KONTEKSTS

Rimšēvičs tiek turēts aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā - ne mazāk kā 100 000 eiro organizētā grupā. Otrs šajā lietā aizdomās turētais ir uzņēmējs Māris Martinsons. “De facto” ziņoja, ka KNAB sāktais kriminālprocess pret Rimšēviču ir saistīts ar 2013.gada notikumiem un šobrīd likvidējamo "Trasta komercbanku". Pats Rimšēvičs paziņoja, ka viņš ir kļuvis par dažu komercbanku koordinēta uzbrukuma mērķi.

Lai arī Rimšēvičam kriminālprocesā noteikti drošības līdzekļi – aizliegums pildīt Latvijas Bankas prezidenta amata pienākumus un arī izbraukt no valsts, viņš pauda vēlmi piedalīties ECB padomes sēdēs. Iepriekš Rimšēviča advokāts Saulvedis Vārpiņš aģentūrai LETA pauda, ka Rimšēviča dalība ECB padomes sanāksmēs drošības līdzekli nepārkāptu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti