Dienas ziņas

Palīdz sadraudzības pilsētām Ukrainā

Dienas ziņas

Latvijas slimnīcas gatavas palīdzēt ukraiņiem

"Rīgas siltums" sola samazināt gāzes izmantošanu

«Rīgas siltums» sola samazināt gāzes izmantošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Uzņēmums "Rīgas siltums" plāno paātrināt šķeldas katlumāju būvniecību, lai pēc iespējas agrāk samazinātu dabasgāzes patēriņu Rīgā.

Mērķis ir gan lielāka neatkarība no Krievijas energoresursiem, gan zaļais kurss enerģētikā. Paredzēts, ka turpmāko divu gadu laikā uzņēmums samazinās dabasgāzes īpatsvaru siltumenerģijas ražošanā līdz 40% esošo aptuveni 50% vietā. Lai to panāktu, līdz rudenim plānots iedarbināt trīs jaunas šķeldas katlumājas.

"Rīgas siltuma" valdes loceklis Raivis Elliņš Latvijas Televīzijai skaidroja: "Tik ātros laikos izbūvēt šķeldas katlumājas un palaist viņas darbībā ir ļoti tuvu neiespējamam, bet mēs esam gatavi to darīt. Mēs pieaicināsim papildu speciālistus, strādāsim brīvdienās un iesim uz šo mērķi, lai jau šī gada oktobrī varētu iedarbināt trīs jaunas katlumājas, praktiski pilnībā atsakoties no dabasgāzes izmantošanas Bauskas ielas rajonā, Nautrēnu ielas rajonā un, kas mums ir lielāks dzīvojamais rajons, – Vecmīlgrāvis."

Tajā pašā laikā uzņēmums un Rīgas dome mudina iedzīvotājus taupīt siltumu ikdienā, cik tas ir iespējams. Arī šādā veidā mazinās dabasgāzes patēriņš, līdz ar to – arī vajadzība pēc Krievijas energoresursiem.

KONTEKSTS:

Karadarbība Ukrainā paātrinājusi centienus mazināt atkarību no Krievijas gāzes piegādēm. Šogad siltumapgādes uzņēmumu pārejai no gāzes uz šķeldu valsts budžetā sākotnēji bija paredzēti 12 miljoni eiro, bet valdība lēma finansējuma apmēru palielināt līdz gandrīz 69 miljoniem eiro. Pašvaldību siltumapgādes uzņēmumi līdzfinansējumam var pieteikties no nākamā mēneša.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti