«Rīgas siltums» samazina siltumenerģijas tarifu par 7%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No šodienas "Rīgas siltums" samazina siltumenerģijas tarifu par 7%. Ārkārtējās situācijas laikā arī neaprēķinās līgumsodu un neatslēgs apkuri, ja maksājumi kavēsies. Latvijas Siltumuzņēmumu asociācijā stāsta, ka tarifs samazināts visticamāk kurināmā cenu izmaiņu dēļ.

«Rīgas siltums» samazina siltumenerģijas tarifu par 7%
00:00 / 00:49
Lejuplādēt

Valdes loceklis Valdis Vītoliņš stāsta, ka siltumuzņēmumiem apgrozījums šajā situācijā nekrītas. Bet problēma sāksies tad, kad cilvēki nebūs spējīgi apmaksāt rēķinus. No vienas puses, uzņēmumiem vajadzētu nākt pretī cilvēkiem, stāsta Vītoliņš.

"Cilvēciskā atbilde ir jā. No otras puses uzņēmumiem tad ir jābūt sistēmai, kādā veidā piemērot kādas prasības. Kamēr mēs neredzam šo apjomu, cik ir potenciālie nemaksātāji, tikmēr šis jautājums ir atklāts. Protams, ka uzņēmumi var nepiemērot soda procentus par nesamaksāto summu. Savukārt, mēs jau esam samaksājuši saviem kurināmā piegādātājiem. Un šo summu mēs patērētājiem nevaram atlaist. Bet situācija būs pavisam vienkārša. Ja vienkārši fiziski nevarēs cilvēks samaksāt, tad tur būs jābūt kādai pašvaldību vai valsts rīcībai, lai šos līdzekļus nodrošinātu, un uzņēmumi varētu turpināt siltumenerģijas ražošanu un piegādi," saka Vītoliņš.

KONTEKSTS:

Latvijā pirmoreiz Covid-19 vīruss konstatēts 2020. gada 2. martā. Ar mērķi ierobežot infekcijas izplatīšanos Latvijā 12. martā nolemts izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā līdz 14. aprīlim un kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu, tostarp mācībām skolās jānotiek attālināti un atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi un lidojumi. Vēlāk brīvdienās daļēji slēgti tirdzniecības centri. Noteikti arī jauni pulcēšanās ierobežojumi, ārpus mājām vienkopus ļaujot atrasties ne vairāk par diviem cilvēkiem vai ģimenei.

25. martā pirmo reizi ir konstatēti pieci inficēšanas gadījumi cilvēkiem, kuri nav bijuši ārzemēs un nav bijuši kontaktā ar Covid-19 slimniekiem, kas nozīmē, ka vīruss cirkulē sabiedrībā. Pēc epidemiologu teiktā, Latvija nonākusi epidēmijas otrajā fāzē, tāpēc jābūt īpaši uzmanīgiem.

Pandēmijas ekonomisko seku pārvarēšanai Latvijā paredzēti īpaši valsts atbalsta mehānismi Covid-19 skartajiem uzņēmumiem, to darbiniekiem, Covid-19 pacientiem un arī visiem uzņēmumiem. Tāpat valsts mobilizējusi līdzekļus nedaudz vairāk kā 2 miljardu eiro apmērā. Valdības darbs turpinās attālināti. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti