«Rīgas siltums» publiskos siltumenerģijas iepirkumu rezultātu apkopojumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pēc publiski izskanējušā aizdomām, ka "Rīgas siltums" siltumenerģiju pērk dārgi no valstij piederošā "Latvenergo" un neizmanto lētākus piedāvājumus, uzņēmums sola turpmāk publiskot vispārēju siltumenerģijas iepirkumu procedūras rezultātu apkopojumu.

Pētot siltumenerģijas izmaksas, žurnāls "Forbes" secināja – "Rīgas siltums", neizmanto lētākus piedāvājumus, nedēļas laikā par siltumenerģiju pārmaksāti 785 000 eiro. "Rīgas siltums" gan nepiekrita šādam apgalvojumam.

Nu "Rīgas siltums", lai mazinātu iespējas maldinoši interpretēt datus, no nākamās nedēļas sola turpmāk savā tīmekļvietnē "www.rs.lv" publiskot vispārēju siltumenerģijas iepirkumu procedūras rezultātu apkopojumu. Plānots norādīt konkrētās tirdzniecības nedēļas izsoles vidējo cenu par 1 MWh, aprēķinot to no TEC 1 un TEC 2 siltumapgādes zonām kopā izvēlētajām izsoles piedāvājumu cenām, informēja uzņēmums.

"Jāatzīmē gan, ka bijām gatavi sniegt vēl detalizētāku informāciju, tomēr ne visi tirgus dalībnieki ir gatavi šādai atvērtībai. Taču arī šīs informācijas publiskošana ir solis pārpratumu un maldinošu interpretāciju mazināšanas un tirgus procedūru caurspīdīguma veicināšanas virzienā," paziņojumā medijiem norādīja "Rīgas siltums" valdes loceklis Mārcis Kauliņš.

Pašlaik "Rīgas siltums" saražo 30% Rīgai nepieciešamās siltumenerģijas: 52% atjaunojamie energoresursi; 48% dabasgāze. Bet 70% iepērk no neatkarīgajiem siltumenerģijas ražotājiem iknedēļas iepirkumu procedūrās.

Uzņēmums un tādi siltumenerģijas ražotāji kā "Latvenergo", "Rīgas BioEnerģija", "Gren Rīga", "Rīgas enerģija", "Eco Energy Riga", "Juglas jauda" vienojās par siltumenerģijas tirgus pilnveides nepieciešamību, veicinot elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanas procesos pārpalikuma siltuma efektīvu izmantošanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti