«Rīgas siltums» peļņa sarūk par 3,6 miljoniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

AS „Rīgas siltums” (RS) peļņa finanšu gada laikā samazinājusies par 3,6 miljoniem latu. Kopumā apgrozījums gada laikā līdz pērnā gada septembrim bija vairāk nekā 133 miljoni latu.

Salīdzinot ar iepriekšējo – 2010./2011. – finanšu gadu, RS peļņa samazinājās par 36%, bet apgrozījums pērn pieauga par 3%.

Uzņēmumā informēja – lai tālākai attīstībai nebūtu jāpiesaista papildu kredīti, RS akcionāri pagājušā finanšu gada peļņu novirzīja siltumtīklu posmu rekonstrukcijai Čaka, Senču, Zirņu, Krustabaznīcas ielā un Brīvības gatvē, kā arī ūdenssildāmā katla uzstādīšanai siltumcentrālē "Daugavgrīva". Attīstības projektiem piesaistīts arī Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums.

RS peļņas samazinājumu par 1,95 miljoniem latu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis izskaidroja ar tarifu nepaaugstināšanu. "RS, izprotot sarežģīto iedzīvotāju ekonomisko situāciju, vairāk nekā 11 mēnešu nepaaugstināja siltumenerģijas tarifu, sedzot akcīzes nodokļa dabasgāzei izmaksas, kas stājās spēkā no 2011.gada 1.jūlija, no saviem finanšu līdzekļiem," viņš norādīja un piebilda, ka uzņēmuma rentabilitāte ir 2,7%, kas tik tikko sedz uzņēmējdarbības riskus.

Talcis arī atgādināja, ka RS darbības sfēra ir iedzīvotājiem nozīmīgu pakalpojumu sniegšana, tādēļ peļņa, kas novirzīta biznesa stabilizācijai, iestājoties kādiem neparedzētiem ārējiem faktoriem, piemēram, ārkārtīgi aukstai ziemai, nodrošina iespējas garantēt drošu siltumapgādi.

RS iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2010.gada oktobra līdz 2011.gada septembrim, apgrozīja 128,8 miljonus latu, kas ir par 15% vairāk nekā gadu iepriekš, un nopelnīja 5,6 miljonus latu, kas ir par 33% vairāk

RS ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometru, no kuriem 74% atrodas RS īpašumā. "Rīgas siltuma" akcionāri ir Latvijas valsts – 48,995%, Rīgas dome – 49%, "Dalkia City Heat" – 2% un valsts uzņēmums "Latvenergo" – 0,005%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti