De Facto

LNK procesi: Lietuvā jau tiesā, Latvijā iesaistītas 13 personas

De Facto

Ieskats 10. septembra "De Facto" tematos

Kas ražos siltumu rīdziniekiem?

«Rīgas siltums» neizmanto pirmpirkuma tiesības šķeldas katlu māju būvniecības uzņēmumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šovasar notikušas izmaiņas uzņēmumā, kas ceļ jaudīgas šķeldas katlu mājas “Rīgas siltuma” klientiem. Uzņēmuma “Rīgas BioEnerģija” padomē tagad ir cilvēki, kuri saistīti ar būvniecības un “ātro kredītu” nozarē zināmo uzņēmēju Māri Martinsonu. Tikmēr "Rīgas siltums" neizmantoja savas pirmpirkuma tiesības.

Divas šķeldas katlu mājas ceļ uzņēmums “Rīgas BioEnerģija”. Tā dibinātāji ir “Rīgas siltums” kopā ar privātu uzņēmumu “Enerģijas risinājumi”. Pēdējā īpašnieks ir “Rīgas siltuma” pastarpināts mazākuma akcionārs Guntars Kokorevičs. Viņš arī zināms kā atkritumu uzņēmuma “Clean R” īpašnieks.

Taču pēdējo mēnešu notikumi vedina domāt, ka Kokorevičs vai nu grib izstāties no projekta, vai dalīties ar vēl kādu. 

Uzņēmumā “Rīgas siltums” jūnija sākumā notika padomes sēde. Tajā steidzamības kārtā tika iekļauts jautājums par privātā partnera vēlmi pārdot savas daļas šķeldas projektā.

“Rīgas siltumam” pienācās pirmpirkuma tiesības, taču padome nolēma tās neizmantot.

Pēc “Rīgas siltuma” atteikuma “Enerģijas risinājumi” savas daļas pārdeva uzņēmumam ar līdzīgu nosaukumu - “Bioenerģijas risinājumi”. Cena bija līdzvērtīga projektā ieguldītajam – nepilni četri miljoni eiro.

Uzņēmuma “Bioenerģijas risinājumi” īpašnieki nav publiski redzami, jo tā ir akciju sabiedrība. “Par personālijām mēs neesam runājuši. Viņi mūs vienkārši painformējuši, ka viņiem ir grozījumi dalībnieku sastāvā no savas puses,” saka “Rīgas siltums” padomes priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (“Gods kalpot Rīgai”). Viņš atzīmē, ka “Rīgas siltums” nolēmis neizpirkt privātā partnera daļas projektā, lai būtu kāds, ar ko dalīt riskus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti