Labrīt

Mārča Auziņa auto koncerts - viens no pirmajiem pēc Covid-19 ierobežojumu pārskatīšanas

Labrīt

Ceļu būvnieki šajā sezonā gatavojas sava veida sprintam

Džineta Innusa: Rīgas Satiksmes kontrolieri par masku nevalkāšanu nesodīs

«Rīgas satiksmes» zaudējumi kopš Covid-19 ierobežojumu sākuma - 4 miljoni eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Rīgas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" zaudējumi no Covid-19 ierobežojumu sākuma līdz aprīļa beigām ir četri miljoni eiro, intervijā Latvijas Radio pastāstīja "Rīgas satiksmes" vadītāja Džineta Innusa.

Pēdējā laikā novērots, ka pasažieru  "Rīgas satiksmes" transportā kļūst vairāk. Vēl nedēļu iepriekš dienā bija 65 000 pasažieru, bet pagājušās darba nedēļas beigās jau vairāk nekā 100 000 pasažieru.

“Par 10 000 vairāk pasažieru nav tik ievērojams skaits, lai mēs varētu domāt par atgriešanos iepriekšējā situācijā. Bet, protams, katrs maksājošs pasažieris zināmu pozitīvu tendenci parāda,”sacīja Innusa.

Viņa pastāstīja, ka pirms mēneša tika lēsti divu miljonu eiro zaudējumi uzņēmumam saistībā ar Covid-19 krīzi, bet līdz 30. aprīlim šī summa izaugusi līdz četriem miljoniem eiro. Pašvaldība par šo faktu esot informēta.

Innusa atklāja, ka Rīgas domes administrācija pašlaik strādājot pie jautājum par pakāpenisku atlaižu atjaunošanu Rīgas sabiedriskajā transportā. “Rīgas satiksmes” skatījumā sākotnēji atlaides būtu jāatjauno sociāli mazāk aizsargātajiem, tad ģimenēm ar bērniem un cilvēkiem ar invaliditāti.

Uz jautājumu par iecerēm attiecībā uz skolēnu pārvadājumiem centralizēto eksāmenu laikā, uzņēmuma vadītāja pastāstīja, ka

Rīgā būtu grūti nodrošināt speciālus reisus skolēnu vešanai.

“Mēs domājam par labāko laika sprīdi, kad (..)skolēniem dot iespēju pārvietoties tukšākā autobusā, tramvajā un trolejbusā,” sacīja Innusa.

KONTEKSTS:

Pasažieru pārvadātājus būtiski ietekmē kopš 12. marta ieviestie ierobežojumi, kas saistīti ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu valstī Covid-19 izplatības mazināšanai. Daļēji noteikumi gan mainīti no 12. maija, tostarp pasažieriem sabiedriskajā transportā obligāti jālieto mutes un deguna aizsegs.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti