«Rīgas satiksmes» valdē iecelta uzņēmuma darbiniece Elīna Epalte - Drulle

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

 “Rīgas satiksmes” valdē iecelta jauna pagaidu valdes locekle – uzņēmuma  administratīvo resursu pārvaldības direktore Elīna Epalte - Drulle, LTV apstiprina jaunais uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Rolands Klincis.

Viņa pagaidu valdē nomainīs Juri Švanderu, kuru jaunais Rīgas vicemērs Druvis Kleins (bloku "Rīgai!") nolēma iecelt uzņēmuma padomē.

Kleins pirmdien, 2.decembrī, daļēji nomainījis "Rīgas satiksmes" padomi, no tās atstādinot padomes priekšsēdētāju Normundu Narvaišu, padomes locekļus Aināru Ozolu un Andreju Pančenko.

Turpmāk "Rīgas satiksmes" padomē darbu turpinās Ernests Saulītis, bet par jaunajiem padomes locekļiem iecelts finanšu jomas speciālists Rolands Klincis un Rīgas domes Administratīvās pārvaldes vadītāja Natālija Moškeviča un Juris Švanders, kurš iepriekš ieņēma uzņēmuma pagaidu valdes locekļa amatu.  

Otrdien, 3.decembrī, par padomes priekšsēdētāju ievēlēts Klincis, bet par viņa vietnieci – Moškeviča, paziņojumā medijiem informēja uzņēmums. Un padome otrdien par jauno pagaidu valdes locekli iecēla Elīnu Eplati-Drulli. Savukārt  Emīls Jakrins un Armands Krūze darbu valdē turpinās.

“Rīgas satiksme” bez pastāvīgās valdes palika aizvadītā gada izskaņā, pēc tam kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sāka kriminālprocesu saistībā ar trim "Rīgas satiksmes" veiktajiem iepirkumiem.

Toreizējā valde atkāpās no amatiem un “Rīgas satiksmei” iecēla pagaidu valdi, kuras sastāvs laika gaitā mainījās.

Tagad valdi papildinās uzņēmuma administratīvo resursu pārvaldības direktore Elīna Epalte-Drulle.

LTV raidījums “De facto”  vēstīja, ka e-talonu sistēmas uzturētāja “Rīgas karte” audits atklāja, ka Elīna Epalte-Drulle kopā ar vīru, pašvaldības aģentūras “Rīgas gaisma” direktoru Jāni Drulli minēti kā patiesie labuma guvēji SIA “Juridiskā prakse un konsultācijas”. Šis uzņēmums, kam pieder arī “Burga bārs” Klusajā centrā, no 2014. līdz 2018. gadam par juridiskajiem pakalpojumiem no “Rīgas kartes” saņēma 42 000 eiro, liecina audits. Par pastarpinātajiem īpašniekiem firmā Drulles kļuva 2017. gada vidū.

Līgums ar “Rīgas karti” noslēgts jau 2008. gadā. Uzņēmuma ikdienas darbā viņa nepiedaloties, turklāt viņas darba pienākumi “Rīgas satiksmē” neesot saistīti ar lēmumu pieņemšanu par “Rīgas karti”.   

Lai gan formāli ar uzņēmumu Epalte-Drulle saistīta vien pēdējos divus gadus, viņas ģimenes saites ar to ir daudz senākas.  Viņas vīrs jau 2010. gadā bija aizdevis SIA “Juridiskā prakse un konsultācijas” 15 tūkstošus eiro. Savukārt joprojām valdē strādājošais Mārcis Riba kādā 2010. gada intervijā stāstīja, ka, lai gan “uz papīra” ir vienīgais “Burga bāra” īpašnieks, viņam palīdzot un atbalstot daudzi. “Visvairāk palīdzējis Jānis Drulle, ar kuru sadarbojos, strādājot juridisko konsultāciju biznesā,” pavēstīja Riba.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti