Panorāma

Prasa neizdot Kristīni Misāni Dienvidāfrikai

Panorāma

Uz NEPLP kandidē arī politiķi

RS kreditoru bažas mazinās

«Rīgas satiksmes» vadības maiņa nomierinājusi bažīgos kreditorus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Gaidāmās izmaiņas Rīgas domes vadībā apdraud trauslo miera periodu, kas šķietami iestājies "Rīgas satiksmē". Uzņēmuma valdes un padomes locekļu pēdējā nomaiņa nomierinājusi pēdējā laikā bažīgos "Rīgas satiksmes" kreditorus, un viņi vairs nerunā par aizdevumu atmaksu.

Izmaiņām pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" vadībā pēdējā laikā praktiski nav iespējams izsekot, bet, mēģinot tās atstāstīt īsumā – pēdējo pāris mēnešu laikā "Rīgas satiksmei" ir bijuši četri dažādi kapitāldaļu turētāji. Tad konkursā izraudzītās padomes atsevišķi locekļi ir atlaisti, viņu vietā iecelti jauni, tad šie jaunie atkal atlaisti un viņu vietā atkal iecelti tie paši vecie. Uzņēmuma pagaidu valde nomainīta ar pastāvīgo valdi, konkursā izvēlētu, bet kas tagad jau atkal ir kļuvusi par diviem locekļiem mazāka.

Šī mētāšanās, ko apvij arī politiskās ietekmes plīvurs, jau ilgstoši satraukusi "Rīgas satiksmes" kreditorus.

Izskanējušas pat bažas, ka bankas varētu prasīt nekavējoties atmaksāt aizdevumus, kuru kopējā summa pārsniedz 200 miljonus eiro. Tomēr pēc šīsdienas tikšanās ar galvaspilsētas un "Rīgas satiksmes" vadību kreditori šķita nomierinājušies.

"Vismaz vārdiski mēs guvām apstiprinājumu, ka tas virziens ir ieņemts pareizāks, un mums ir sajūta, ka dome vēlas pāršķirt lapu un lietas pārskatīt caurspīdīgāk un atbildīgāk nekā līdz šim.

Svarīgi redzēt, lai ar darbiem lietas iet pareizajā virzienā, šobrīd ar vārdiem nepietiek," sacīja "SEB bankas" valdes loceklis Kārlis Danevičs.

Jautāts, vai var garantēt, ka gan padomes, gan valdes vadītāji darbosies ilgtermiņā, "Rīgas satiksmes" kapitāldaļu turētājs, pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs ("Gods kalpot Rīgai") sacīja: "Es droši gribētu to garantēt pie apstākļiem, kad izdotos izveidot šo profesionālo izpilddirektora darbības uzraudzības padomi, lai neatkarīgi no uzvārdiem, kas būtu šajos amatos, nebūtu iespējams ietekmēt ar politiskiem lēmumiem."

Vaicāta, vai saistībā ar pēdējiem notikumiem uzņēmumā bijušas kādas procentlikmju izmaiņas, "Rīgas satiksmes” valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa sacīja: "Es nevarēšu komentēt. Neviens juridisks dokuments par to neliecina, bet tādas varētu iestāties, ja mēs nestrādāsim ar kreditoriem un nestrādāsim ar šo līgumu izpildi."

Gan uzņēmuma padome, gan valde sola turpmāk regulāri komunicēt ar aizdevējiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti