Labrīt

Dailes teātrī šis gads aizritēs tā simtās jubilejas zīmē

Labrīt

Strēlnieku laukuma labiekārtošanai atrod 740 tūkstošus Eiropas struktūrfondu naudas

Jaunā "Rīgas satiksmes" vadītāja: Uzņēmumam jakliedē "korupcijas perēkļa" tēls

«Rīgas satiksmes» jaunajai valdes priekšsēdētājai pagaidām mazs priekšstats par stāvokli uzņēmumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

"Rīgas satiksmes" jaunajai valdes priekšsēdētājai Džinetai Innusai pagaidām ir mazs priekšstats par to, kādā stāvoklī ir uzņēmums. To Innusa atzina intervijā Latvijas Radio.

"Šobrīd viens no galvenajiem "Rīgas satiksmes" uzdevumiem ir kreditoru un arī visas sabiedrības uzticības atgūšana. Situācija nav vienkārša, bet ne bezcerīga. Strādāsim pie tā, lai maksimāli novērstu kreditoru un Rīgas iedzīvotāju šaubas, ka šis uzņēmums ir labs pakalpojumu sniedzējs," atzina Innusa.

Jautāta par savas reputācijas riskiem, uzņemoties vadīt "Rīgas satiksmi", Innusa norādīja, ka valdes priekšsēdētāja amatā varēs vieglāk sakārtot procesus, padarīt tos caurspīdīgus un likumīgus. "Pat ja sākumā tas izskatās ne pārāk vienkārši. Ceru, ka attiecībā uz mani šādu šaubu ēnu nav un darīšu visu, lai tāda nerastos arī pret uzņēmumu. Pati neesmu iesaistījusies nelikumīgās vai pretlikumīgās darbībās," teica Innusa.

KONTEKSTS:

Par “Rīgas satiksmes” valdes priekšsēdētāju iecelta līdzšinējā Satiksmes ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītāja Džineta Innusa. Tā nolemts, pašvaldības uzņēmuma padomei tiekoties ar jauno valdi. Innusu, pēc pašas teiktā, kļūt par "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētāju, uzrunājusi uzņēmuma padome. Pārējie jaunās valdes locekļi viņas kandidatūru vienbalsīgi atbalstījuši.

"Rīgas satiksmes" valdes atlases konkursa otrajā kārtā iekļuva 69 no 176 pretendentiem.  Kandidātu vērtēšanu otrajā kārtā veica personāla atlases kompānija SIA "Human Source" un valdes atlases nominācijas komisija, kurā darbojās trīs "Rīgas satiksmes" padomes locekļi, trīs Rīgas domes pārstāvji un sociālais partneris.

Konkursā bija paredzēts izraudzīt valdes priekšsēdētāju, valdes locekli attīstības un komercjautājumos, valdes locekli finanšu jautājumos, valdes locekli infrastruktūras jautājumos un valdes locekli ekspluatācijas jautājumos.

"Rīgas satiksme" bez pastāvīgās valdes palika 2018.gada izskaņā, pēc tam kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sāka kriminālprocesu saistībā ar trim "Rīgas satiksmes" veiktajiem iepirkumiem.

Toreizējā valde atkāpās no amatiem un "Rīgas satiksmei" iecēla pagaidu valdi, kuras sastāvs laika gaitā mainījās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti