«Rīgas satiksme» pārtraukusi sāktos iepirkumus Skanstes tramvaja projektā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksmes" iepirkumu komisija piektdien nolēmusi pārtraukt iepirkumu par Skanstes tramvaja līnijas būvi un iepirkumu par zemās grīdas tramvaju piegādi, informēja uzņēmumā.

Abus pārtrauktos iepirkumus no jauna plānots izsludināt tuvāko mēnešu laikā. Līdz jaunas iepirkumu procedūras uzsākšanai "Rīgas satiksme" paredzējusi pārstrādāt iepirkumu dokumentāciju, pārskatot prasības pretendentiem, tādējādi iespēju robežās paplašinot potenciālo pretendentu loku.

Pašvaldības uzņēmumā informēja, ka pirms iepirkumu izsludināšanas visai iepirkumu dokumentācijai tiek veikta likumdošanā noteiktā pirmspārbaude Iepirkumu uzraudzības birojā. Tāpat, ņemot vērā noslēgto līgumu par projekta īstenošanas uzraudzību, "Rīgas satiksmes" iepirkumu komisija aktīvi sadarbojas ar biedrību "Sabiedrība par atklātību - Delna".

Jau ziņots, ka "Rīgas satiksmes" plānotā Skanstes tramvaja līnijas projekta īstenošana ir atlikta vismaz uz gadu. Saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktajiem kriminālprocesiem par "Rīgas satiksmes" trim iepriekš veiktajiem iepirkumiem ir apturēts Eiropas Savienības fondu līdzfinansējums. Pašlaik projektā ir noslēgts tikai viens līgums - par projektēšanu.

KONTEKSTS:

Korupcijas skandālā ierautais pašvaldības uzņēmums "Rīgas satiksme" noteiktajā laikā ir informējis kapitāla daļu turētāju Rīgas domi par situāciju kompānijā un steidzami veicamajiem darbiem."Rīgas satiksmes" saistības pašlaik ir ap 200 miljoniem eiro, un neviens aizdevējs vēl neesot prasījis naudu atdot. 

"Rīgas satiksmes" pagaidu valdes galvenais vēstījums Rīgas domei ir pārtraukt visus noslēgtos līgumus par autobusu, trolejbusu un zemās grīdas tramvaju piegādēm. Tāpat apturēts Skanstes jeb tā sauktā kapu tramvaja projekts, kam Eiropas Savienības solīto 65 miljonu eiro finansējumu 20. decembrī apstādināja arī Centrālā finanšu un līgumu aģentūra.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti