«Rīgas satiksme» par 34,3 miljoniem eiro pirks 52 «Solaris» elektroautobusus un to detaļas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Rīgas pašvaldības uzņēmumam "Rīgas satiksme" 52 elektroautobusus un to rezerves daļas par 34,3 miljoniem eiro (bez PVN) piegādās "Solaris Bus & Coach" ("Solaris"). Tas noskaidrots, izvērtējot divu konkursa pretendentu tehnisko un finanšu piedāvājumus. Otrs pretendents konkursā bija "Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret", informēja uzņēmumā.

"Rīgas satiksmes" elektroautobusu iepirkuma pirmajā kārtā interesi piegādāt transportlīdzekļus izrādīja 10 kandidāti. Pēc kandidātu pieteikumu izvērtēšanas nolikumā paredzētajām atlases prasībām otrajai kārtai atlasīti pieci pretendenti, savukārt savus piedāvājumus iesniedza divi piegādātāji.

Kopējā maksimālā plānotā iepirkuma summa par 52 elektroautobusu un to rezerves daļu piegādi ir 34,3 miljoni eiro (bez PVN). Kopējais līguma termiņš plānots ne ilgāks kā pieci gadi, neskaitot paredzētos garantijas termiņus.

Pirmo 35 elektroautobusu iegādei plānotā maksimālā līgumsumma ir 23,1 miljoni eiro (bez PVN), un elektroautobusi tiks iegādāti, piesaistot Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda finansējumu 18,2 miljonu eiro apmērā.

Savukārt papildu 17 elektroautobusu iegādei plānotā maksimālā līgumsumma ir  11,2 miljoni eiro (bez PVN), un šos elektroautobusus plānots iegādāties, piesaistot ES Atveseļošanas fonda līdzfinansējumu, taču par šo 17 elektroautobusu iegādi vēl tiks lemts, norādīja uzņēmumā.

"Rīgas satiksmē" atzīmēja arī, ka, iegādājoties elektroautobusus, tiks būtiski mazināta transporta radītā negatīvā ietekme uz vidi Rīgas pilsētā, kā arī uzlabota pārvietošanās kvalitāte un komforts. Tas veicinātu iedzīvotāju paradumu maiņu, priekšroku dodot sabiedriskajam transportam, veicinot sabiedriskā transporta pasažieru skaita pieaugumu.

Paredzams, ka jaunie elektroautobusi nomainīs novecojušos, aptuveni 20 gadus nokalpojušos autobusus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti