Rīgas sabiedriskā transporta biļešu cenas prasīs izvērtēt SPRK

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Par "Rīgas satiksmes" jaunajiem tarifiem pirmdien runāja arī koalīcijas padomē. Saeimas Pašvaldību sistēmas pilnveidošanas apakškomisijas vadītājs Vilnis Ķirsis ("Vienotība") rosina galvaspilsētas sabiedriskā transporta tarifu noteikšanu nodot Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK). Līdzīgu priekšlikumu izteica arī "Vienotības" Rīgas domes frakcija.

Šobrīd tarifu apstiprina Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija. Pirms lemt par šādiem likuma grozījumiem, koalīcija vispirms uzklausīs paša SPRK viedokli.

„Ir vajadzīgs viedoklis, kas objektīvi izvērtē izmaksas. Un regulators, ņemot vērā iesniegtos izmaksu aprēķinus, izvērtē. Un ir zināmas bažas, ka tarifi ir paaugstināti. (..) Kopumā koalīcija ir pozitīva, nacionālā apvienība piekrita un ZZS lūdza – un tas ir pamatoti – regulatora rakstisku atzinumu, cik tas atbilstoši likumdošanai. Un šis tad ir mums nākošajā pirmdienā lemjams jautājums,” sacīja premjerministre Laimdota Straujuma („Vienotība”).

Jau ziņots, ka Rīgas sabiedriskajā transportā no 1.februāra viena brauciena biļetes cena ir pieaugusi no 60 centiem līdz 1,15 eiro, bet pie transportlīdzekļa vadītāja biļete maksā pat divus eiro. 

Gatavojoties cenu kāpumam, rīdzinieki "Rīgas satiksmes" apkalpošanas centros janvāra pēdējās dienās bija izveidojuši rindas. Daudzi vairumā iepirka -etalonus, kas derīgi līdz 2.martam.  Tādējādi janvārī uzņēmuma ieņēmumi no e-talonu pārdošanas pieauguši par vismaz 460 tūkstošiem eiro. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti