Rīgas pašvaldība par 6,2 miljoniem latu pārdevusi AS «Ceļu pārvalde» kontrolpaketi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgas pilsētas pašvaldība pagājušajā nedēļā par 6,2 miljoniem latu uzņēmumam "Rīgas Sanitārā transporta autobāze" pārdevusi tai piederošo ielu uzturēšanas AS "Ceļu pārvalde" kontrolpaketi.

Kā aģentūru LETA informēja advokātu biroja "Magnusso" pārstāve Ingrīda Burgmeistare, AS "Rīgas Sanitārā transporta autobāze" iegādājusies 88,73% pašvaldībai piederošās "Ceļu pārvaldes" akciju.

Saskaņā ar pirkuma līguma noteikumiem 2013.gada 22.aprīlī samaksāta visa pirkuma summa, kas par 94 000 latu pārsniedz akciju vērtējumu.

Lai arī interesi par akciju iegādi izrādījuši vairāki pretendenti no Latvijas un ārvalstīm, "Rīgas Sanitārā transporta autobāze" kā vienīgais potenciālais pircējs izpildījusi Rīgas pilsētas pašvaldības prasības līdz 2013.gada 25.februārim iesniegt piedāvājumu par apstiprināto pārdošanas cenu, kas atbilst pirmskrīzes tirgus vērtējumam.

Interesi par “Ceļu pārvaldes” akcijām izrādījuši vairāki pretendenti- gan no Latvijas, gan ārzemēm, taču “Rīgas Sanitārā transporta autobāze” kā vienīgais potenciālais pircējs esot izpildījusi visas Rīgas pašvaldības prasības. “Rīgas Sanitārā transporta autobāzes” direktors Eldanizs Mamedovs, kurš patlaban atrodas Azerbaidžānā, “Panorāmai” plaši pirkumu nekomentēja.

Šis uzņēmums jau daudzus gadus nodrošina ar transportu neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un turpinās to darīt vismaz divus gadus. Uzņēmums “Ceļu pārvalde” tika dibināts 1991. gadā un līdz šim brīdim lielākā daļa akciju piederēja RD. Uzņēmuma pamatdarbība ir autoceļu, ielas, pārvadu un tiltu būvniecība un uzturēšana.

Akciju pārdošanas procesu organizēja advokātu birojs "Magnusson" kopā ar korporatīvo finanšu konsultantiem SIA "Behrens".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti