«Rīgas namu pārvaldnieks» prognozē apkures krīzi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pēc vasaras varētu sekot viena no lielākajām apkures krīzēm Rīgā, jo nav atrisināts ilgstoši atliktais jautājums par apkures pieslēgšanu, ko pastiprināšot vēsturiski augstākais apkures tarifs, aģentūrai LETA pauda pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis.

Noslēdzoties apkures sezonai, RNP klienti par siltumenerģijas pakalpojumu nav samaksājuši pilnā apjomā - parāds par aizvadīto apkures sezonu ir 3,9 miljoni eiro, informēja RNP.

Ņemot vērā sarežģīto situāciju energoresursu jomā, ko ietekmē ģeopolitiskā situācija, apkures cenu kāpuma prognozes uz nākamo sezonu ir ļoti skarbas, aģentūrai LETA pauda RNP pārstāve Una Grenevica. Nākamajā sezonā kopā ar jaunajiem apkures izaicinājumiem viņa prognozē arī veco, neatrisināto problēmu klātbūtni.

Atbilstoši normatīvajam regulējumam siltuma piegādātājs var nepieslēgt apkuri, ja nav veikts 100% norēķins par iepriekšējās sezonas pakalpojumiem - arī tādos gadījumos, ja kāds no klientiem ir miris, kādam ir maksātnespēja vai arī cilvēks nav spējis norēķināties, norāda RNP.

RNP ir sākusi iniciatīvu, aicinot politiķus pilnveidot normatīvos aktus. Tā esot vairākkārtīgi aktualizēta no pārvaldnieka puses gan Ekonomikas ministrijā, gan Saeimas apakškomisijā. Kā atzīmē Grenevica, aizvadītā gada laikā pirmo reizi, sadarbojoties ar "Rīgas siltumu", ir sākta neatgūstamo parādu norakstīšana.

Norādot uz nemainīgu situāciju ar normatīvajiem aktiem, RNP valdes priekšsēdētājs Neimanis uzsver, ka, pretēji solītajam, Ekonomikas ministrija nav veikusi nevienu soli jautājuma sakārtošanas virzienā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti