Dienas ziņas

Beļģijas karalis nožēlo, bet neatvainojas Kongo

Dienas ziņas

Dienas ziņas

"Rīgas namu pārvaldnieks": Ietaupīt var, tērējot mazāk

«Rīgas namu pārvaldnieks» par nākamo apkures sezonu: Ietaupīt var, tērējot mazāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ietaupīt var, tērējot mazāk. Šādu padomu, gaidot nākamo apkures sezonu, sniedz "Rīgas namu pārvaldnieks". Tas gan nebūtu ilgtermiņa risinājums - rēķinus samazināt, izvēloties zemāku apkures temperatūru,

Arī "Rīgas namu pārvaldnieks" nākamo apkures sezonu gaida bažīgi. Iepriekšējā gadā izdevies samazināt klientu parādu apjomu un rēķini maksāti savlaicīgāk nekā iepriekšējos gados. Tomēr augstie tarifi šoziem situāciju varētu mainīt. Vienīgais veids, kā samazināt maksājumus ilgtermiņā, arvien ir māju siltināšana. 

"Jūs braucat caur mikrorajoniem, redzat nesiltinātas mājas. Tieši šāda šī problēma ir. Ja vidēji šajos "Altum" projektos nosedz 50% māju energoietaupījumus, tad tā ir atbilde," sacīja "Rīgas namu pārvaldnieka" vadītājs Ronalds Neimanis.

"Izaicinājumi paliek uz nākamo sezonu, kas ir siltināšana. Mēs redzam, ka būvdarbu cenas arī būtiski pieaugušas," piebilda uzņēmuma pārstāvis Krists Leiškalns.

Tomēr, runājot par šo ziemu, "Rīgas namu pārvaldnieks" atgādina par vēl vienu iespēju - rēķini būtu mazāki, bet nāktos uzvilkt biezu džemperi. Katra māja var lemt, kad tiek pieslēgta apkure un kāda temperatūra tajā būs. 

"Ir mājas, kas pieņem lēmumu par to, ka ir zemāka temperatūra mājā vai augstāka. Mums ir gan, gan. Ir mājas, kas pieņem arī lēmumu, kurā brīdī pieslēdz un atslēdz apkuri," norādīja Leiškalns.

"99% gadījumu šāda iespēja ir. Pēc man prātā esošas statistikas, 50% gadījumos mēs varam regulēt arī attālināti. Tā kā viennozīmīgi, ja māja pati to vēlas, mums šāda iespēja ir," pastāstīja Neimanis.

Pašlaik esot grūti teikt, kāda būs nākamā apkures sezona. Pārvaldnieka prognozes pagaidām esot piesardzīgas un pesimistiskas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti