Rīgas lidostas pasažieru termināļa būvniecībai izsludina jaunu konkursu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Starptautiskā lidosta "Rīga" pārtraukusi iepirkuma konkursu par pasažieru termināļa ziemeļu piestātnes būvniecības pirmo kārtu, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Trīs būvkompānijas bija iesniegušas sūdzības konkursā. "A.C.B." savu sūdzību atsauca, bet "Re&Re" un "Siltums Jums" sūdzības IUB apmierināja, neļaujot slēgt līgumu konkursā.

„Ņemot vērā Iepirkumu uzraudzības biroja norādījumus, šodien atkārtoti izsludināts slēgts konkurss par pasažieru termināla paplašināšanas piekto kārtu – ziemeļu piestātnes būvniecības pirmā kārta, un konkursa nolikumā veikti grozījumi pēc IUB norādījumiem. Grozījumi attiecas uz kandidātu kvalifikācijas prasībām, piemēram, līdzšinējo pieredzi un darba apjomu, kā arī precizēti daži formulējumi. Pieteikumus var iesniegt līdz 9. septembrim. Grozījumi neattiecas uz ēkas izbūves tehniskajiem rādītājiem. Mērķis ir izbūvēt jaunu piestātnes ēku, lai palielinātu lidostas kopējo kapacitāti un nodrošinātu ērtāku Šengenas un ne-Šengenas pasažieru plūsmu nodalīšanu,” skaidro lidostas Komunikācijas vienības vadītāja Elīna Krastiņa.

Atkārtota konkursa izsludināšana nav ietekmējusi darbu izpildes termiņu, kam saskaņā ar nolikumu atvēlēti 12 mēneši.

Starptautiskās lidostas "Rīga" terminālis ir jāpaplašina, jo pašreizējās telpas pieaugošajam pasažieru skaitam ir kļuvušas par mazu. Tā kā valdībā ilgstoši nespēja panākt vienošanos par lidostas tālākās attīstības stratēģiju, arī jautājums par termināļa paplašināšanu nav izlemts gadiem. Lidosta iepriekš aplēsusi, ka termināļa paplašināšana izmaksās 17,336 miljonus latu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti