Rīgas lidostā pieaug tranzīta pasažieru skaits

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pakāpeniski pieaugot ceļotāju un lidojumu skaitam, apkalpoto pasažieru skaits lidostā “Rīga” jūlijā sasniedzis 23% no pagājušā gada apjoma, liecina operatīvie dati par lidostas darbības rezultātiem šā gada septiņos mēnešos. Tāpat pieaug apkalpoto tranzīta un transfēra pasažieru skaits, informēja lidostā.

Jūlijā lidostā apkalpoti 187,4 tūkstoši pasažieru, kas ir par 132 tūkstošiem ceļotāju vairāk nekā mēnesi iepriekš. Tomēr kopumā, salīdzinot ar pērno gadu, apkalpoto pasažieru skaits lidostā “Rīga” ir ievērojami sarucis: 2020.gada pirmajos septiņos mēnešos apkalpoti vien 1,5 miljoni pasažieru, kas ir vairāk nekā 65% kritums pret pērnā gada attiecīgu periodu.

Lielāko daļu jeb 66% no jūlijā apkalpotajiem pasažieriem pārvadāja nacionālā lidsabiedrība “airBaltic”, 13% - Īrijas zemo cenu aviokompānija “Ryanair”, bet 11% - Ungārijas zemo cenu pārvadātājs “WizzAir”.

Pakāpeniski pieaug to pasažieru skaits, kuri lidostu “Rīga” izmanto kā pārsēšanās punktu tālākam ceļojumam:

tranzīta un transfēra pasažieru skaits jūlijā veidoja 24% no kopējā pasažieru skaita.

Populārākie galamērķi no Rīgas jūlijā bija Oslo, Londona, Helsinki, Frankfurte un Tallina, bet vispiepildītākie gaisa kuģi bija brīvdienu maršrutos uz Grieķiju, Kipru un Francijas dienvidiem.

Jūlijā lidostā “Rīga” tika apkalpoti 3278 lidojumi, bet kopumā šogad pirmajos septiņos mēnešos vairāk nekā 22 tūkstoši lidojumu. Tas ir par 55,8% mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā.

Visvairāk – 2070 lidojumus – jūlijā izpildīja regulārie pasažieru pārvadātāji, taču gandrīz 25% no kopējā lidojumu skaita veidoja biznesa aviācija un kravu pārvadājumi. Gada septītajā mēnesī lidostā “Rīga” nosēdās un pacēlās 556 biznesa aviācijas gaisa kuģi, bet kravu pārvadātāji veica 243 lidojumus, apkalpošanai Rīgas lidostā nogādājot 2030 tonnas kravu.

Kopumā šā gada septiņos mēnešos lidostā “Rīga” apkalpoti 11,9 tūkstoši tonnu kravu – par 23,3% mazāk nekā pagājušajā gadā.

Jūlijā darbību lidostā “Rīga” atsāka Polijas aviokompānija “LOT Polish Airlines” un Norvēģijas zemo cenu aviokompānija “Norwegian”. Līdz ar to šobrīd kopumā lidojumus no Rīgas uz 49 galamērķiem nodrošina septiņas aviokompānijas.

KONTEKSTS:

Starptautiskie pasažieru lidojumi uz Latviju ir atļauti no valstīm, kur kumulatīvais Covid-19 14 dienu saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju ir zemāks par 25, kā arī no valstīm, kuras ir iekļautas Eiropas Komisijas drošo valstu sarakstā.

Tāpat Covid-19 izplatības ierobežošanai no 16. jūlija Latvijā tiek reģistrēts ikviens ieceļotājs, kurš ierodas valstī, izmantojot starptautisko pārvadātāju pakalpojumus. Ceļotājus ar privāto transportu pārbauda izlases kārtībā. Tādējādi kontrolē to, ka ieceļotāji ievēro pašizolāciju, kā arī tas dod iespēju sazināties ar pasažieriem, ja reisā tiek konstatēts saslimušais ar Covid-19.

Latvijā 10. jūnijā beidzās 12. martā izsludinātā ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Vīruss joprojām cirkulē, un pret to nav nedz zāļu, nedz vakcīnas. Arvien ir spēkā atsevišķi ierobežojumi Covid-19 izplatības mazināšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti