Rīgas lidosta nākamos piecus gadus neplāno celt tarifus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Nākamos piecos gados lidosta “Rīga” neplāno celt pacelšanās un nosēšanās tarifus, intervijā Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” pastāstīja lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Pašlaik lidostā “Rīga” pacelšanās un nosēšanās tarifi ir diezgan lēti, norādīja Līce, stāstot par konkurenci ar pārējām Baltijas valstīm. Turklāt turpmākos piecus gadus lidosta neplāno šos tarifus celt.

Viņa arī norādīja uz infrastruktūru lidlaukā: “Esam izremontējuši un uzlabojuši visu, ko mēs varējām uzlabot attiecībā uz lidlauka daļu. Mums ir arī pazemes degvielas hidranti, kas ir svarīgi aviokompānijām, lai piepildītu gaisa kuģus ar degvielu iespējami ātrāk.”

Nākamnedēļ no Rīgas lidostas lidojumus sāk aviokompānija “RusLine”, kas Latvijai ir jaunums. Turklāt “RusLine” drīzumā vērs vaļā jaunu tehniskās apkalpošanas angāru Rīgā. “Viņi lidmašīnu tehnisko apkalpošanu pārcēluši no Zviedrijas uz Rīgu.

Mēs arī plānojam attīstīt lidmašīnu tehniskās apkalpošanas sektoru,” norādīja lidostas valdes priekšsēdētāja.

 

“Mūsu nacionālā aviokompānija [“airBaltic”] pašlaik ir ļoti stipra, un konkurēt ar to ir ļoti grūti, tā aizņem lielu tirgus daļu,” Līce skaidroja jaunu aviokompāniju ienākšanas grūtības. Tajā pašā laikā viņa atklāja, ka notiek sarunas ar Norvēģijas aviokompāniju “Norwegian air”, kas varētu Rīgā ienākt līdz šā gada beigām, un turpinās sarunas ar “Ryanair” par bāzes izveidi Rīgā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti