«Rīgas Kuģu būvētava» apsūdz bijušo valdes locekli naudas izšķērdēšanā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Rīgas Kuģu būvētavas” (RKB) bijušais valdes loceklis Igors Komarovs savus pienākumus ir pildījis nolaidīgi, ļaujot kādam apakšuzņēmējam saņemt atalgojumu par faktiski neveiktu darbu, vēsta RKB.

Uzņēmums klāsta, ka atalgojuma samaksāšana apakšuzņēmējam par neveiktiem darbiem ir tikai viens no Komarova nevīžīgi veiktā darba pienākumiem. Līdzīgi pārkāpumi bijuši attiecībā arī ar citiem uzņēmumiem.

RKB uzsver, ka uzņēmumā jau ir sākts neatkarīgs audits, lai izvērtētu visus darījumus, kuros līdzdarbojies Komarovs.

Kopumā audita ietvaros izlases kārtībā tiek pārbaudīti vairāki desmiti uzņēmumi. Tie uzņēmumi, kas, iespējams, patiešām nav veikuši nekādus darbus, šobrīd nekādu samaksu nesaņem.

Uzņēmums arī uzsver, ka pretēji minēto personu apgalvojumiem uzņēmums turpina strādāt stabili, ūdenī tiek nolaisti jauni kuģi un ir noslēgti līgumi gan par jaunu kuģu būvi, gan par to remontu.

Ziņots, ka Ukrainas uzņēmums „Morskije tehnologii” ir pieteicis maksātnespējas pieteikumu pret RKB par ļaunprātīgu maksājumu neveikšanu. Arī SIA „Komandor” ir pieteikusi RKB maksātnespēju par neizpildītām saistībām. Tiesa par šiem pieteikumiem lems aprīļa vidū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti