Rīgas krematoriju plānots nodot izsolē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja otrdien, 2. februārī, konceptuāli atbalstīja Rīgas krematorijas ēkas iznomāšanu komersantiem konkursa kārtībā. Iepriekšējo strīdīgo nomas līgumu atcēla tiesa, un domei līdz jūlijam ir jāizdomā, ko ar ēku darīt tālāk.

“Pildot tiesas lēmumu, pašvaldībai jāizvēlas tālākais Rīgas krematorijas apsaimniekošanas modelis. Komiteja atzina, ka vislietderīgāk būtu rīkot nomas tiesību izsoli uz trim gadiem ar plašu pretendentu loku. Šis arī būtu pašvaldībai finansiāli izdevīgākais veids, kā arī būs iespējams pārskatīt sadarbību, ja kaut kas neapmierinās,” uzsvēra  komitejas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis (“Par!”/”Progresīvie”).

Izpildot Senāta Administratīvo lietu departamenta spriedumu, pašvaldībai ir jāpieņem lēmums par turpmāko krematorijas izmantošanu, jo līguma ar SIA “Rīgas kremācijas centrs – krematorija” darbības termiņš ir saīsināts līdz 2021. gada jūlijam.

Mājokļu un vides departamentam uzdots sagatavot finansiālus aprēķinus un sākt darbu pie konkrēta lēmumprojekta izstrādes.

KONTEKSTS:

Iepriekš izsolē tiesības strādāt krematorijā 10 gadus ieguva “Rīgas kremācijas centrs – krematorija”. Konkurences padome un apbedīšanas nozare iebilda izsoles noteikumiem, un “Apbedīšanas nams – krematorija” vērsās tiesā.

AT nolēma: Rīgai līdz 2021. gada jūlijam jāizbeidz noslēgtais nomas līgums, un Rīgai bija jāizdomā, ko ar krematoriju darīt tālāk – rīkot izsoli, pārdot vai pašai pašvaldībai sniegt pakalpojumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti