Rīgas jūras līča austrumu piekrastē sasniegts limits reņģu zvejai ar stāvvadiem 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rīgas jūras līča austrumu (Limbažu un Salacgrīvas novadu) piekrastē pilnībā apgūts 2018. gada reņģu nozvejas limits ar stāvvadiem, un zveja ar stāvvadiem apturēta, informē Zemkopības ministrijā.

Šogad zvejai Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos tika noteiktas 2341 tonnas reņģu zvejas iespējas, no kurām gandrīz 500 tonnas tika iedalītas Austrumu ģeogrāfiskajam rajonam. Rīgas jūras līča reņģes nozvejas kvota 2018. gadā, salīdzinot ar 2017. gadu, Latvijai bija par 7% mazāka, kas arī papildus veicināja ātrāku reņģei iedalītā nozvejas apjoma piekrastes ūdeņos apgūšanu.

Saskaņā ar jaunāko informāciju, kas saņemta no Valsts vides dienesta, reņģu nozveja Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos Austrumu ģeogrāfiskajā rajonā 2018. gada 12. jūnijā limitu jau nedaudz pārsniedza. Tādējādi konstatēts, ka reņģu zveja ar stāvvadiem šajā teritorijā ir pārtraucama. 

Reņģu zveju pēc nozvejas limita apgūšanas nepieciešams apturēt, lai nenotiktu šīs sugas pārzvejošana, kas savukārt varētu novest pie reņģu nozvejas limitu samazināšanas Rīgas jūras līcī turpmākajos gados. 

Saistībā ar reņģu zvejas prognozēm 2019. gadam šī gada maija beigās izplatītais Starptautiskās jūras pētniecības padomes padoms par zvejas iespējām Baltijas jūrā vieš cerības, ka Rīgas jūras līča reņģes nozvejas kvota nākošajā gadā varētu pieaugt par 7%. 

Rīgas jūras līča Austrumu ģeogrāfiskajā rajonā tiek apturēta tikai reņģu zveja ar stāvvadiem, kamēr reņģu zvejai ar tīkliem nodalītie 4% jeb 100 tonnas no kopējā piekrastei noteiktā reņģu nozvejas apjoma vēl var tikt zvejoti.

Pārējos ģeogrāfiskajos rajonos var turpināt stāvvadu zveju, kamēr tiem noteiktais nozvejas limits nav pilnībā apgūts.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti